Ζητούν από τα γεροντάκια να επιστρέψουν την συνταξούλα τους!

0
325

Ο Νίκος Καλάκος πρώην γενικός Διευθυντής στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ΕΤΕΑΕΠ στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή.

Ποιοι καλούνται να επιστρέψουν την προκαταβολή σύνταξης…

Απορριπτική είναι η απόφαση για το 10% των συνταξιούχων που λαμβάνουν από το περασμένο Πάσχα την προκαταβολή σύνταξης ύψους 360-384 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η απονομή της προκαταβολής σύνταξης σε περίπου 36.000 εν αναμονή συνταξιούχους έγινε με fast track διαδικασίες, προκειμένου να δοθεί ένα επίδομα «ανακούφισης» στους συνταξιούχους που περίμεναν στην ουρά 3-4 χρόνια χωρίς να εισπράττουν ούτε καν προσωρινή σύνταξη.

Ενδεικτικό της νομοθετικής ρύθμισης ήταν ότι αρκούσε και μια υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου για το σύνολο των ετών ασφάλισης αν ήταν ελλιπή τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-EΦΚΑ.

Τα αναδρομικά που έλαβαν οι 36.000 ανέρχονται σε περίπου 4.700 ευρώ κατά μέσο όρο. Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα Στη σχετική τροπολογία είχε συμπεριληφθεί και η πρόβλεψη ότι σε περίπτωση έκδοσης απορριπτικής απόφασης συνταξιοδότησης, τα ποσά που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως στους ασφαλισμένους θα αναζητούνται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Το διάστημα που μεσολάβησε, η επεξεργασία των φακέλων συνταξιοδότησης έδειξε ότι για το 10% των συνταξιούχων, δηλαδή για περίπου 3.600 από τους 36.000, η απόφαση είναι εν τέλει απορριπτική.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ότι πρέπει να αναζητηθούν περίπου 15-20 εκατ. ευρώ από τα αναδρομικά ποσά που έλαβαν οι εν λόγω συνταξιούχοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here