Ζωγραφική, χαρακτική, φωτογραφία και σχέδια δια χειρός Μήλιου.

0
2481

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ. Γιώργου Μήλιου, με ζωγραφική, χαρακτική, φωτογραφία και σχέδια από το 1960 έως το 2013, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) με την ευγενική χορηγία του Ομίλου Μυτιληναίου.

Ανδριάννα Μυτιληναίου, Γιώργος Μήλιος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου 2013. Η βραδιά ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του διευθυντή του μουσείου Μπενάκη Άγγελου Δεληβορριά, του επιμελητή της έκθεσης – ιστορικού της τέχνης, Τάκη Μαυρωτά και του Γιώργου Μήλιου.

Τα εκατόν πενήντα και πλέον αντιπροσωπευτικά του έργα θαύμασαν και σχολίασαν εκατοντάδες επισκέπτες.

Ανάμεσα τους ήταν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου, ο ακαδημαϊκός Γιάννης Παρμακέλης, οι Αλέκος Φασιανός, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Θόδωρος Παπαγιάννης, Νίκος Στεφάνου, η Σόφη Μυτιληναίου – Δασκαλάκη (χορηγός), η Ανδριάνα Μυτιληναίου (χορηγός), οι κ.κ. Λήδα Βαρδινογιάννη, Πόλυ Γιώτη, Κέττυ Φιλιππίδη, Ελένη Χέλμη, ο Γιώργος Κωνσταντέλλης, η υποδιευθύντρια του μουσείου Μπενάκη Ειρήνη Γερουλάνου, η Χριστίνα Καρελλά συντονίστρια της έκθεσης, κ.α.

Την έκθεση συνοδεύει πλούσια εικονογραφημένη ομότιτλη έκδοση με κείμενα των Βλάση Κανιάρη, Χρόνη Μπότσογλου, Αλέκου Φασιανού, Θανάση Μουτσόπουλου, Θεοδόση Μήλιου, Τάκη Μαυρωτά, καθώς και του ίδιου του καλλιτέχνη.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:9 limit=4}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here