ΗΡΘΕ η ώρα της Δίκης για τους Νεοναζί του Τάγματος Αζόφ-Μέχρι και 2.300 αντιμέτωποι ακόμα και με θανατική ποινή.

0
287

Βαρύ το κατηγορητήριο-Θα είναι στα πλαίσια της «Δίκης της Νυρεμβέργης»…

Η Δίκη της Νυρεμβέργης: Τέτοιες ημέρες πριν από 74 χρόνια καταδικάστηκαν οι ηγέτες των ναζί [εικόνες] - iefimerida.gr

Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου θα διεξαχθεί στη Μαριούπολη «δίκη» για τους νεοναζί μαχητές του περιβόητου Τάγματος «Αζόφ», που αιχμαλωτίστηκαν και κρατούνται αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης όπου θα δούμε μια αναβίωση της «Δίκης της Νυρεμβέργης» ειδικά με τα όσα θα ακουστούν για εγκλήματα κατά των Ρωσόφωνων από το 2014 και μετά.

«Πιο συγκεκριμένα, έχουμε 2.300 αιχμαλώτους πολέμου από το Azovstal», είχαν αναφέρει,  διευκρινίζοντας ότι το τάγμα «Αζόφ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση» και για όλα τα μέλη του θα διενεργηθεί έρευνα ενόψει της δίκης τους. «Σε εμάς, τέτοιοι εγκληματίες τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών, τη θανατική ποινή», κατέληξε.

Στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκοι μαχητές του Αζόφ απειλούνται με θανατική ποινή ενώ ήδη έχουν εκδοθεί τρεις θανατικές ποινές σε αλλοδαπούς που πολέμησαν για τον Ουκρανικό στρατό.

Ο επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, είπε ότι ένα διεθνές στρατιωτικό δικαστήριο περιμένει τους αιχμαλώτους πολέμου από το Azovstal.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Ντμίτρι Αγρανόφσκι, λόγω του τεράστιου αριθμού κατηγορουμένων, το διεθνές δικαστήριο μπορεί να διεξαχθεί όχι μόνο στην επικράτεια του DPR και του LPR, αλλά και στη Ρωσία και οι Ρώσοι δικαστές θα συμμετάσχουν επίσης στις διαδικασίες.

«Ο Ουκρανικός στρατός θα μπορεί να επιλέξει δικηγόρους, βρισκόμαστε μπροστά σε μια τρομερά ενδιαφέρουσα διαδικασία»

Έρευνα των Ρώσων-Βαρύ το κατηγορητήριο.

Καθαρίζουν» την Μαριούπολη οι Ρώσοι: Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος του «Τάγματος Αζόφ» | Defencenet

Οι μαχητές του εθνικιστικού τάγματος «Αζόφ» εκφόβιζαν τους κατοίκους της Μαριούπολης και τους χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες, τοποθετώντας τους, μεταξύ άλλων, στα υπόγεια κατοικιών, απ’ όπου πυροβολούσαν.

Όπως δήλωσαν στο TASS Ρώσοι ερευνητές, περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν ήδη ανακριθεί, όλοι τους έχουν αναγνωριστεί ως θύματα στην περίπτωση χρήσης απαγορευμένων μεθόδων πολέμου.

«Ουκρανοί στρατιωτικοί και εθνικιστές του Αζόφ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ως υπερασπιστές της Μαριούπολης, καλύφθηκαν με πολίτες, τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες, κατέλαβαν σκόπιμα θέσεις σε κτίρια κατοικιών, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, τοποθέτησαν βαρέα όπλα και πυροβόλησαν από εκεί, προκειμένου να προκαλέσουν πυροβολισμούς σύμφωνα με αυτά τα αντικείμενα, κατηγορώντας αργότερα τις ένοπλες δυνάμεις της ΛΔΚ και της Ρωσίας για βομβαρδισμό»…δήλωσε το Σάββατο στο TASS ερευνητής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή η Υπουργός Εξωτερικών της ΛΔΔ Natalya Nikonorova διέψευσε πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη δίκη ενός μισθοφόρου από τη Νότια Κορέα στη δημοκρατία, η δίκη θα πραγματοποιηθεί στην πατρίδα του.

«Δεν είναι απολύτως σωστό. Η δίκη προετοιμάζεται στην ίδια τη Νότια Κορέα, επειδή τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με δημόσιες αναφορές, απογοητεύτηκε με τις ιδέες για τις οποίες πολεμούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και επέστρεψε στην πατρίδα του», είπε το Σάββατο.

Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ετοιμάζεται δίκη μισθοφόρου από τη Νότια Κορέα στη ΛΔΔ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: «Τα Τάγματα του Αζόφ μας χρησιμοποιούσαν ως Ομήρους!»

Τα τάγματα του Αζόφ μας χρησιμοποιούσαν ως ομήρους!»

Στην Εστία της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Σάββατο, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την Ουκρανία με τους Έλληνες της Μαριούπολης να λύνουν την σιωπή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here