Η Έφη Αχτσιόγλου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στις 09/06/21.

0
430

«Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον «Realfm 97,8».

Επισημαίνοντας τον «κίνδυνο λουκέτου» και την «αδυναμία αποπληρωμής οφειλών, είτε προς το δημόσιο είτε προς τράπεζες και προμηθευτές» για «μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε ότι «προμηνύεται ένα ντόμινο που μπορεί να παρασύρει και υγιείς επιχειρήσεις», ενώ «τα εισοδήματα των νοικοκυριών και των εργαζομένων συμπιέστηκαν από την πανδημία και την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε».

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, «έχει ευθύνη για τη βαθιά ύφεση του 2020 και την καταρράκωση του ΑΕΠ. Θα υπάρξουν κάποιοι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης το 2021, αυτό δεν είναι επίτευγμα της κυβέρνησης, ούτε πρέπει να επιχαίρει. Είναι φυσική εξέλιξη μετά από τόσο βαθιά ύφεση».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επούλωση των πληγών της κρίσης, για την έλλειψη ρευστότητας, την προστασία των θέσεων εργασίας, τώρα που τελειώνουν οι αναστολές, και για το ιδιωτικό χρέος».

Ειδικά για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους ανέφερε ότι «είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά» και «η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι σοβαρό, αντιθέτως απειλεί με τον Πτωχευτικό Κώδικα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρόσθεσε, παρουσίασε «μία πολύ συγκροτημένη πρόταση-ρεαλιστική και εφαρμόσιμη-για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα χρέη της πανδημίας, καθώς και ένα συνολικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών των πολιτών με προστασία της πρώτης κατοικίας».

Για την επόμενη μέρα, υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου:

«Το σχέδιο της ΝΔ για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μη συμπεριληπτικό. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείονται από τη χρηματοδότηση.

Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, εργαζόμενοι και νοικοκυριά, δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη, λόγω των επιλογών που κάνει η κυβέρνηση στα εργασιακά και στον Πτωχευτικό Κώδικα».

Για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δήλωσε ότι:

«Υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση σε πάρα πολλές ζώνες. Αυτό συμπαρασύρει τον ΕΝΦΙΑ και θα έχουμε μεγάλες αυξήσεις για λαϊκά και μεσαία στρώματα.

Ιδίως αν δει κανείς τι έκανε με τον ΕΝΦΙΑ η ΝΔ, που τροποποίησε τη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ για να ελαφρύνει πολύ μεγάλες περιουσίες, προχωρώντας σε αντίστροφη αναδιανομή το 2019. Συμπαρασύρονται, επίσης, άλλοι 20 φόροι.

Η ΝΔ, που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για υπέρ-φορολόγηση, φέρνει γενικευμένη αύξηση φόρων και λέει στα νοικοκυριά «ας κάνουν τα κουμάντα τους».​

Ακούστε το ηχητικό:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here