Η Αλήθεια για την Συμφωνία – Μέτρα Αντίμετρα…..Γιώργος Χριστοφορίδης στην ΕΡΤ.

0
194

Όλη την αλήθεια για τα μέτρα-αντίμετρα της συμφωνίας που πέτυχε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την αλήθεια που θέλουν να κρύψουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής και που επιχειρεί να συσκοτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αποκάλυψε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Χριστοφορίδης στην ΕΡΤ.

«Μιλάμε για μέτρα που θα έρθουν το 2019. Τι μέτρα θα έρθουν όμως; Εφόσον πιάσουμε το 2018 3,5% πλεόνασμα (κάτι το οποίο είναι βέβαιο) θα έρθουν 3.5 δις αρνητικά μέτρα. Θα έρθουν όμως και 3.5 δις θετικά.

Η ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει για κάτι που δεν ισχύει. Ισχυρίζονται, λοιπόν, ότι δε θα έρθουν 3.5 δις θετικά μέτρα και 3.5 δις αρνητικά αλλά αν ξεπεράσουμε το πλεόνασμα κατά 100 εκ. για παράδειγμα θα πάρουμε 100 εκ. θετικά μέτρα. 

Αυτό δεν ισχύει. Αυτό που ισχύει είναι ότι αν ξεπεράσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 κατά εκατό εκατομμύρια, θα έχουμε 3.5 δις θετικά μέτρα, 3,5 δις αρνητικά (άρα τα μέτρα στην ουσία θα είναι μηδέν) και θα έχουμε και 100 εκατομμύρια υπέρ-πλεόνασμα που θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε υπέρ της ελληνικής κοινωνίας όπως έγινε με την εφάπαξ σύνταξη», τόνισε ο Γιώργος Χριστοφορίδης.

Για τους Έλληνες επιστήμονες και τη διαστημική υπηρεσία είπε: «Το ζήτημα είναι να κρατήσουμε τους επιστήμονες στη χώρα μας.

Όταν το υπουργείο ΨΗΠΤΕ ανακοίνωσε τη δημιουργία διαστημικού οργανισμού, η αντιμετώπιση από κάποιους ήταν «όλα τα έχει η Μαριωρή». Δεν είναι έτσι.

Όταν έχουμε επιστήμονες, για να τους κρατήσουμε εδώ πρέπει να κάνουμε και τις απαραίτητες ενέργειες. Όλη η επιστημονική κοινότητα, πάντως, αγκάλιασε την ίδρυση διαστημικής υπηρεσίας από την πρώτη στιγμή. 

Έχουμε ανθρώπους που φτιάχνουν ειδικούς σένσορες για διαστημόπλοια και τα φτιάχνουν στη χώρα μας, τα φτιάχνουν στο Κορωπί. το θέλουμε αυτό; Φυσικά και το θέλουμε.

Πρέπει να μπούμε σε αυτό το κλίμα και εμείς οι ίδιοι. Να μην αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας ως «Ψωροκώσταινα που δε μπορεί». Μπορεί και παρά-μπορεί……».

Σε ότι έχει να κάνει με την περαιτέρω άρση περιορισμών στα capital controls και την κατάσταση στην οικονομία ο Γιώργος Χριστοφορίδης είπε:

«Υπάρχουν προτάσεις για περαιτέρω άρση στους περιορισμούς για τα capital Controls και αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει. 

Το τέταρτο τρίμηνο του 2016 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε όπως αυξήθηκε η τελική καταναλωτική δαπάνη. Υπάρχουν, φυσικά, άνθρωποι που έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται».

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Όταν κάναμε διαπραγμάτευση και ζητούσε πρόσθετα μέτρα το ΔΝΤ, κάποιοι έλεγαν πάρτε αυτά τα μέτρα και πάρτε και άλλα τόσα. 

Τώρα οι ίδιοι αρνούνται να ψηφίσουν ακόμη και τα θετικά αντίμετρα που θα έρθουν χωριστά προς ψήφιση.

{videobox}Ke0IvFUtYQA{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here