Η ανακατασκευή της περίφραξης του «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ BBQ Club» είναι σύννομη;;

0
237

Η υπόθεση του ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ BBQ Club και της ανακατασκευής που έγινε στην περίφραξη με την κατεδάφισή της και την εγκατάσταση μεγάλης γκαραζόπορτας (που δεν υπήρχε) στη θέση πόρτας (που υπήρχε), εισηγούμεθα να ερευνηθεί πολεοδομικά για τους εξής λόγους:

Εγκατάσταση μεγάλης γκαραζόπορτας (που δεν υπήρχε) στη θέση της πόρτας (που υπήρχε)!

Η ανακατασκευή της περίφραξης με την εγκατάσταση γκαραζόπορτας απαιτεί κατά αρχήν συμβολαιογραφική πράξη με την οποία δημιουργείται θέση στάθμευσης στο χώρο της αυλής. 

Η εγκατάσταση γκαραζόπορτας δημιουργεί υποχρέωση μη στάθμευσης οχημάτων στο χώρο έμπροσθεν του πεζοδρομίου που υπάρχει αυτή αφού δια αυτής ενδείκνυται η ύπαρξη ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οικίας ή κτίσματος που υπάρχει αυτή.

Συνεπώς, πριν την έκδοση αδείας από την Υπηρεσία Δόμησης της Κηφισιάς απαιτείται να έχει συνταχθεί και υπογραφεί συμβολαιογραφική πράξη για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης στο χώρο που θα εγκατασταθεί γκαραζόπορτα.

Κατόπιν, η εν λόγω συμβολαιογραφική πράξη πρέπει να προσκομιστεί στην Υπηρεσία Δόμησης με αναλυτική περιγραφή του σχεδίου της σκοπούμενης ανακατασκευής και να ζητηθεί από την υπηρεσία αυτή η έκδοση άδειας για την σχεδιαζόμενη ανακατασκευή.

Συνεπώς, πρέπει να ελεγχθεί ο ιδιοκτήτης του ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ BBQ Club για τα εξής:

– Συμβολαιογραφική πράξη με ημερομηνία προγενέστερη της άδειας από την υπηρεσία δόμησης

– Άδεια της υπηρεσίας δόμησης που να περιγράφει την ανακατασκευή σε συμφωνία με την συμβολαιογραφική πράξη

Η εγκατάσταση της διαδρομής πάνω στην οποία θα κινείται η γκαραζόπορτα έπρεπε να είχε γίνει στην εσωτερική πλευρά του τοιχίου της περίφραξης και όχι στην εξωτερική. Η εσωτερική πλευρά του τοιχίου της περίφραξης είναι ιδιωτικός χώρος.

Η εξωτερική επιφάνεια που εφάπτεται με το τοιχίο περίφραξης είναι κοινόχρηστος δημοτικός χώρος πεζοδρομίου. Όπως έχει κατασκευαστεί η γκαραζόπορτα καταλαμβάνεται χώρος κοινόχρηστος και κοινόκτητος, δημοτικός, που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πεζοδρομίου.

Από τα στοιχεία αυτά και τα συνημμένα φαίνεται ότι η εν λόγω ανακατασκευή στο TΗΛΕΜΑΧΟΣ BBQ Club έχει συντελεστεί παρανόμως.

Πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω αυτή κατά τα στοιχεία που αφορούν στο συμβολαιογραφικό έγγραφο της δημιουργίας θέσεων στάθμευσης στο ακίνητο της ιδιοκτησίας, καθώς και στην ημερομηνία αυτού που πρέπει να είναι προγενέστερη της ημερομηνίας της άδειας της Υπηρεσίας Δόμησης Κηφισιάς.

Επιπλέον, να ερευνηθεί αν η εν λόγω άδεια της Υπηρεσίας Δόμησης Κηφισιάς περιγράφει την συντελεσμένη ανακατασκευή σε συμφωνία με το αναγκαίο συμβολαιογραφικό έγγραφο, κι αν έχει υποβληθεί σ’ αυτήν την υπηρεσία αντίγραφο του συμβολαιογραφικού εγγράφου πριν την έκδοση της άδειας της Υπηρεσίας Δόμησης.

Για δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:109 limit=3}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here