Η ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου!

0
246

Το θέμα της ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου θα εξετάσουν επιστήμονες κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο νησί της Ρόδου την άνοιξη του 2015, δήλωσε το Σάββατο 15/11/2014 στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.

«Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύσει; Σε ποιον θα μοιάζει;» ανέφερε ο δήμαρχος της Ρόδου.

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση» τόνισε ο ίδιος.

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, τα τελευταία 30 χρόνια, οι Δήμαρχοι της πόλης στο νησί αυτό της νοτιοανατολικής Ελλάδας είχαν εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία να ανακατασκευάσουν τον Κολοσσό, όμως τα σχέδιά τους δεν προχώρησαν, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης χρηματοδότησης.

Το 2000 η δημοτική αρχή του νησιού των Ιπποτών είχε προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό υποβολής προσφορών, ο οποίος όμως ήταν άγονος, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος της Ρόδου βρίσκεται στο Παρίσι στο πλαίσιο της παρουσίασης μιας μεγάλης έκθεσης που είναι αφιερωμένη στην ιστορία της Ρόδου, το διάστημα μεταξύ 14ης Νοεμβρίου και 9ης Φεβρουαρίου, στο Μουσείο του Λούβρου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here