Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει την χρεοκοπία της Ελλάδας!!

0
164

Ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή 11.01.2015 σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News, επιγραμματικά είχε αναφέρει τα εξής:

«Εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο 2015, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να τα πληρώσει κανονικά, ακόμα και αν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι σε εξέλιξη, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία άντλησης ρευστότητας……όπως κάνει κάθε κράτος, δηλαδή την έκδοση εντόκων γραμματίων».

Την επόμενη μέρα (12.01.2015), το υπουργείο Οικονομικών σε ενδιαφέρουσα και πολύ αποκαλυπτική ανακοίνωσή του, επισημαίνει τα ακόλουθα: 

«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου γίνονται ιδιαίτερα επιτακτικές τον Μάρτιο 2015. Το ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα ίδια εργαλεία δανεισμού με το παρελθόν, συγκεκριμένα την έκδοση εντόκων γραμματίων».

Υπάρχουν όμως δύο σημαντικοί περιορισμοί στη χρήση των εντόκων γραμματίων, που αν δεν τους υπερβεί η τότε κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με έλλειψη χρημάτων και ανήμπορη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της…..

Πρώτον, το ελληνικό Δημόσιο σε συνεννόηση με τους δανειστές του, έχει τη δυνατότητα έκδοσης εντόκων γραμματίων συνολικού ποσού το πολύ έως 15 δις ευρώ (€). Το ποσό αυτό έχει ήδη καλυφθεί πλήρως από το Δεκέμβριο 2014.

Κατά συνέπεια, η έκδοση περαιτέρω εντόκων για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του πρώτου τριμήνου δεν αποτελεί πράξη ρουτίνας.

Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εταίρων δανειστών για την υπέρβαση της συμφωνίας του ανωτάτου ορίου των 15 δις €.

Δεύτερον, θα πρέπει να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι δανειστές του ελληνικού Δημοσίου που θα επιθυμούν να αγοράσουν τα νέα έντοκα γραμμάτια.

Ήδη σήμερα, μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας που επικρατεί, κανείς θεσμικός επενδυτής, ιδιαίτερα του εξωτερικού, δεν αγοράζει έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου, εκτός από τις ελληνικές τράπεζες.

Επομένως, θα πρέπει μετά τις εκλογές οι ελληνικές τράπεζες να διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα, ώστε να μπορούν να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών εκπέμπει το δραματικό μήνυμα, ότι, τα Δημόσια Οικονομικά της Ελλάδας είναι πτωχευμένα.

Δηλαδή, αν ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 ψηφίσει αντιμνημονιακά, τιμωρώντας το δικομματικό καθεστώς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που μας έφερε σε αυτά τα άθλια χάλια, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα αναδειχτεί μετά τις εκλογές, θα παραλάβει στην κυριολεξία μια χώρα καταχρεωμένη και χρεοκοπημένη.

Το ελληνικό δημόσιο μέσω του υπουργείου Οικονομικών δανείστηκε το 2014 145,2 δις €, εκ των οποίων τα 120 δις € ήταν έντοκα γραμμάτια.

Ναι με η ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών λεει πικρές αλήθειες, αλλά αντιφάσκει με τον ίδιο του τον εαυτό.

Δηλαδή, τα πρωτογενή κρατικά πλεονάσματα που μας λένε οι κύριοι Στουρνάρας, Χαρδούβελης, Σταϊκούρας και ο δόλιος πρωθυπουργός εξακολουθεί να επικαλείται στις προεκλογικές του ομιλίες, είναι λόγια του αέρα για την υφαρπαγή της ψήφου των ελλήνων πολιτών;

Αν ο κρατικός προϋπολογισμός έχει πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών την οποία υπογράφει ο κ. Χαρδούβελης, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, θα βρεθεί αντιμέτωπη με έλλειψη χρημάτων και θα είναι ανήμπορη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της;

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών λεει όψιμες αλήθειες και βέβαια κρύβει αλήθειες, που εμείς από τη στήλη αυτή επανειλημμένα γράφουμε και σχολιάζουμε με ειλικρίνεια και αμεροληψία.

Σύμφωνα με το Kontranews……δεν υπάρχει περίπτωση να μην στηθούν Ειδικά Δικαστήρια. Όταν το δικομματικό καθεστώς αποσυρθεί από την εξουσία, τα στόματα τα οποία θα ανοίξουν για να μην πάνε φυλακή, θα εξαναγκαστούν να πουν την αλήθεια, δηλαδή για το χαλκείο που είχε στήσει το δικομματικό καθεστώς στο υπουργείο Οικονομικών, που θα γίνει το έλα να δεις.

Θα κλάψουν μάνες, με αυτά που θα πουν οι παραχαράκτες του υπουργείου Οικονομικών!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here