Η απάντηση στον Ερντογάν πρέπει να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρο και Αίγυπτο: Άμεσα…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
646
(Ξένη δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει στην τελετή έναρξης του "Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας" στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κάθε μέρα που περνά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτει σημεία της συνομιλίας του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Και με όσα λέει δικαιώνει όλους όσους ορθά υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ένας ανυποχώρητος ηγέτης σε ότι αφορά τις παράνομες επιδιώξεις της Άγκυρας για το Αιγαίο και την Κύπρο. Θέλει να γίνει τοπάρχης, είπε ο πρωθυπουργός για τον Ερντογάν, αλλά νομίζω ότι τον…αδικεί!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πιστεύει ήδη ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, αν και γνωρίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, διότι ακόμα  και αν επιδιώξει να το πετύχει σε συνεργασία με τους Ρώσους, αυτό ακριβώς θα αναγκάσει επιτέλους τους ανόητους της γραφειοκρατίας των Ηνωμένων Πολιτειών να τον εγκαταλείψουν.

Εκτός, εάν δικαιωθούν οι όπου γης «ψεκασμένοι» που ονειρεύονται μία «αυτοκρατορία» στην οποία θα συμμετέχουν οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι, οι Τούρκοι και οι λοιποί αυταρχικοί.

Πέρα από κάθε πλάκα, εάν παραμείνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, μπορεί να γίνουμε μάρτυρες και αυτής της ερμαφρόδιτης κατάστασης. Προχθές έγραφε η Ουάσιγκτον Ποστ ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα γίνεται εσχάτως «φίλο-ρωσικό».

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και η κίνηση του έχει τη σημασία της. Ιδιαίτερα όταν αποφασίζει να τιμήσει τους Πόντιους μερικές μέρες μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν.

Χαιρετίζοντας το Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, είπε ότι η πρωτοβουλία (των Ποντίων) εκδηλώνεται σε καιρούς ταραγμένους.

«Η Τουρκία», «επιχειρεί να καλύψει με επιθετικότητα κενά που δημιουργεί η παγκόσμια γεωστρατηγική αστάθεια. Και με μονομερείς ενέργειες διεκδικεί τον ρόλο ενός ιδιότυπου «τοπάρχη» στην ευρύτερη περιοχή. Πότε φιλοτεχνώντας χάρτες που εξαφανίζουν ελληνικά νησιά, πότε υπογράφοντας άκυρα χαρτιά που τα αποκαλούν διμερείς συμφωνίες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καταπατώντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της καλής γειτονίας. Το βλέπουμε στην Κύπρο, στο Αιγαίο, πρόσφατα και στην ευρύτερη Μεσόγειο»σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΔΩ……..

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ. Προτεραιότητα ο καθορισμός ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here