Η Αποστολή Βαρύτερου Οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει την Ελλάδα σε έναν εξελισσόμενο πόλεμο.

0
275

«Έχουν επίγνωση στο υπουργείο Άμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου τι σημαίνει η εμπλοκή αυτή ή το μόνο που ενδιαφέρει είναι να γίνεται αρεστός ο Πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον;»…επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας, Θ. Δρίτσας και Γ. Τσίπρας, και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Κατρούγκαλος.

Τις δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας σχολιάζουν ο Θ. Δρίτσας, ο Γ. Τσίπρας και ο Γ. Κατρούγκαλος, καθώς αποκάλυψε πως η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που συμφώνησαν να αποστείλουν όπλα στην Ουκρανία.

Αναλυτικά, η δήλωση των τομεαρχών Εθνικής Άμυνας και του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Σε χθεσινή δήλωσή του ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Όστιν αποκάλυψε ότι «σήμερα πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές κρίσιμων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών, μεταξύ αυτών η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία».

Πληροφορηθήκαμε έτσι από τον Υπουργό μιας τρίτης χώρας ότι η χώρα μας έχει ανακοινώσει την αποστολή νέου βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία, για την οποία δεν υπάρχει στην Ελλάδα καμιά ενημέρωση της Βουλής και του Ελληνικού λαού.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ήδη στις βαλίτσες του για την Ουάσιγκτον τη δέσμευση για την αποστολή νέου οπλισμού, σε αντάλλαγμα για τη θερμή υποδοχή στην Ουάσιγκτον.

Στο ίδιο πλαίσιο η Κυβέρνηση αποσιώπησε επί δύο εικοσιτετράωρα το σοβαρότατο περιστατικό παραβίασης του Εθνικού Εναέριου Χώρου στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να μη χαλάσει την επικοινωνιακή εικόνα της επίσκεψης στις ΗΠΑ και της δήθεν αναβαθμισμένης Ελλάδας, ενώ η παραβίαση αυτή λίγα μίλια από τη νέα αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης θα έπρεπε να αποτελέσει τρανταχτή απόδειξη της απειλής που συνιστούν οι ενέργειες της Τουρκίας.

Εν τέλει ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού στις ΗΠΑ;

Η προώθηση εθνικών συμφερόντων ή η επικοινωνία και ανταμοιβή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του;

Ενδεχόμενη αποστολή βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρας μας σε έναν εξελισσόμενο πόλεμο. Αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το λέει το Διεθνές Δίκαιο.

Έχουν επίγνωση στο Υπουργείο Άμυνας, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου τι σημαίνει η εμπλοκή αυτή ή το μόνο που ενδιαφέρει είναι να γίνεται αρεστός ο Πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον;

Πότε αποφασίστηκε μια τέτοια σοβαρότατη επιλογή;

Με ποιες διαδικασίες; Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ;

Αποφασίζεται η εμπλοκή της χώρας μας σε ένα πόλεμο στη γειτονιά μας και είναι όλα business as usual;

Οι κινήσεις της Κυβέρνησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Και την ίδια στιγμή δεν εξασφαλίζονται όροι αντιμετώπισης ενδεχόμενης νέας έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ζητούμε την Άμεση Ενημέρωση των κομμάτων και της Βουλής από τον Υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο σχετικά με τις αποστολές οπλισμού στην Ουκρανία και τις σχετικές ειλημμένες -όπως όλα δείχνουν- αποφάσεις.

Γι’ αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ταυτόχρονα, καταθέτει σήμερα επείγουσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Βγήκε Λαβράκι από την συνέντευξη των Αμερικανών.

«Αρκετές χώρες ανακοίνωσαν επίσης σήμερα νέες δωρεές κρίσιμων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία»… δηλώνει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Όστιν συγκάλεσε για πρώτη φορά την ομάδα στην αεροπορική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας τον περασμένο μήνα.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία…που υπερασπίζεται τη χώρα της»…δήλωσε ο Μίλεϊ.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο. Θέλουμε να διατηρήσουμε την αντίληψη ότι υπάρχει μια διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες και ότι οι και οι ισχυροί και οι μεγάλοι δεν μπορούν απλώς να καταστρέφουν και να εισβάλλουν στους αδύναμους και τους μικρούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here