Η Αργεντινή φέρνει «ειδικό νομοσχέδιο» για να παρακάμψει το Αμερικανικό Δίκαιο!

0
269

Νέα πρόταση για την αποπληρωμή των ιδιωτών πιστωτών της μέσω της κεντρικής της τράπεζας προτείνει η κυβέρνηση της Αργεντινής, φέρνοντας ειδικό νομοσχέδιο, προκειμένου να «απαγκιστρωθεί» από την Bank of New York Mellon.

Όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Κίρσνερ «για τη διασφάλιση της καταβολής στους πιστωτές που δέχθηκαν τις αναδιαρθρώσεις χρέους του 2005 και του 2010, η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής έχει οριστεί να αντικαταστήσει την Bank of New York Mellon, χωρίς να προδικάζεται τι θα αποφασίσουν οι ομολογιούχοι. Είναι ένα μέτρο που βασίζεται σε εθελοντική βάση».

Σχετικό νομοσχέδιο στάλθηκε στο κογκρέσο της χώρας και σε αυτό προβλέπεται η μεταφορά της καταβολής των ληξιπροθέσμων οφειλών του δημοσίου από το οικονομικό κέντρο της Νέας Υόρκης σε εκείνο του Μπουένος Άιρες.

«Οι ομολογιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν να αλλάξουν εθελοντικά τα χρεόγραφά τους εκπεφρασμένα σε ξένο νόμισμα με τίτλους που εκδίδονται βάσει της νομοθεσίας της Αργεντινής», δήλωσε η κ. Κίρσνερ σε ομιλία της από το προεδρικό μέγαρο που μεταδόθηκε από τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία καταβολή του χρέους της Αργεντινής στους ιδιώτες πιστωτές, 539 εκατ. δολάρια, έχει παγώσει από τις 26 Ιουνίου 2014 σε λογαριασμό της Bank of New York Mellon, με απόφαση του Αμερικανού δικαστή Τόμας Γκρίζα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here