Η Δημογραφική Γενοκτονία της Ελλάδος από τις Αγορές….με πάνω από 7 εκατομμύρια άνεργους Έλληνες!!

0
223

Χώρα συνταξιούχων, ανέργων και οικονομικά μη ενεργών πολιτών είναι σήμερα η Ελλάδα με ανάλογες συνέπειες στην οικονομία και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτές τις ημέρες έχει ξεσηκωθεί σάλος στην Ελλάδα για τις γενοκτονίες του παρελθόντος, αλλά περνάει απαρατήρητη η οικονομική γενοκτονία που συντελείται αθόρυβα μέσω του δημογραφικού προβλήματος λόγω των μνημονίων.

Αυτό γιατί οι πρωτεργάτες αυτής της Γενοκτονίας ήταν εκτός από τους «εκσυγχρονιστές» και οι πατριδοκάπηλοι «αρχαιολάτρες». Αυτοί που από την μια «πουλάνε» αρχαία συγγράμματα, αλλά από την άλλη μισούν τους Έλληνες και κάνουν ότι μπορούν για να τους κάνουν «Ευρωπαίους».

Είναι το παλαιό ευρωλιγούρικο κόμπλεξ του νέο-ραγιά, που θεωρεί ότι τα 400χρόνια σκλαβιάς «λέρωσαν» το πάλαι ποτέ μέγα έθνος των Ελλήνων και ότι οι «άξιοι» απόγονοι του Ελληνικού Πολιτισμού είναι οι «πολιτισμένοι» Βόρειοι Ευρωπαίοι. Παραβλέποντας βέβαια ότι οι «πολιτισμένοι» ακρωτηρίαζαν παιδάκια βομβαρδίζοντας την Σερβία, το Ιράκ και τώρα την Συρία.

Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους «Τα Νέα» συνολικά ο πληθυσμός της Ελλάδας που δεν εργάζεται υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια.

«Μια χώρα όπως η Ελλάδα, με 4.740.000 άτομα εργατικό δυναμικό, 3.500.000 άτομα στην απασχόληση, 1.240.000 άτομα στην ανεργία και 2.650.000 άτομα στη σύνταξη δεν μπορεί να προσδοκά ούτε αποκατάσταση των σοβαρών ανισορροπιών στη βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ούτε ανάταξη του κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού.

Σε μία τέτοια προοπτική εγκυμονείτε ο κίνδυνος μονιμοποίησης της φτωχοποίησης σημαντικού τμήματος του πληθυσμού και σοβαρής καθίζησης του τεχνολογικού και παραγωγικού υπόβαθρου», λεει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης.

Εντυπωσιακά τα στοιχεία

Ο αριθμός των συνταξιούχων (στοιχεία 2015) της χώρας ανέρχεται σε 2.656.007 άτομα. Έως 50% είναι οι μειώσεις στις συντάξεις λόγω μνημονίων ενώ έρχεται και νέο ψαλίδι λόγω των μέτρων που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.

Οι 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας έχουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44,8% παίρνει σύνταξη κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ.

Ο αριθμός των ανέργων κινείται στα 1.196.736 άτομα. Οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ανεργία στη χώρα μας προβλέπουν ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 25,7% και το 2016 στο 25,8%.

Σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος. Η μακροχρόνια ανεργία κινείται στο 73,1% όταν κάθε άνεργος είναι περισσότερο από δυόμισι έτη άνεργος.

Σήμερα καταγράφεται ένα παρατεταμένο υψηλό επίπεδο ανεργίας (25% φέτος -9,5% το 2009) από το οποίο το 48,5% πλήττει τους νέους και τις νέες (18-24 ετών).

Οι 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ ούτε ως επίδομα ανεργίας ούτε ως επιδότηση απασχόλησης.

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (όσοι δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.296.280 άτομα.

Το σύνολο των απασχολούμενων αριθμεί 3.591.407 άτομα. Ο μέσος καθαρός μισθός σήμερα είναι κάτω από τα 815 ευρώ ενώ με μηνιαίο μισθό 346 ευρώ απασχολείται μισό εκατομμύριο μερικώς απασχολούμενων.

Παράλληλα ένα εκατομμύριο είναι οι απλήρωτοι (από 1 έως 5 μήνες) εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα!

Οι 7 στις 10 θέσεις εργασίας που ανοίγουν είναι προσωρινής απασχόλησης, οι λεγόμενες ευέλικτες μορφές εργασίας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here