H Σκανδαλώδη Αθώωση Λοβέρδου: «Η Δικαστική Ανωμαλία Συνεχίζεται»…του Παύλου Πολάκη.

0
256

«Η Δικαστική Ανωμαλία συνεχίζεται» δήλωσε στο «Κόκκινο» ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας την αθώωση Λοβέρδου.

«Η Χώρα Χρεοκόπησε γιατί δεν έχουμε Δικαιοσύνη» τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά και επανέλαβε τις τέσσερις προτάσεις του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ για την θεσμική εξυγίανση της Δικαιοσύνης:

«Πρώτον, εθελούσια έξοδος όσων δικαστικών έχουν περάσει τα 60 χρόνια.

Δεύτερον, ίδρυση δεύτερης σχολής δικαστών στην Πάτρα με επαναλειτουργία της Νομικής Σχολής, διότι 2.300 δικαστές όλων των βαθμίδων που έχουμε σήμερα είναι ελάχιστοι,

Τρίτον, για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος να συγχωνεύονται η προανάκριση με την ανάκριση, για να οδηγούνται άμεσα στη δικαστική αίθουσα και να μη χρονίζουν, όπως η Νοvartis  που από το 2018 φτάσαμε στο 2022.

Τέταρτον, στις υποθέσεις αυτές να μην υπάρχει περιθώριο αναβολής πάνω από ένα, ενάμιση το πολύ μήνα».

Το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος της ΕΡΕ του 1950, υπογράμμισε ο Π. Πολάκης και το είχα προβλέψει στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκαλώντας τότε δυσφορία σε ορισμένους.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο ομόφωνα έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και απαλλάσσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από την κατηγορία της δωροληψίας που του είχε αποδοθεί σχετικά με την υπόθεση της Νοvartis.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν το τελευταίο Πολιτικό πρόσωπο που βρισκόταν υπό έρευνα από τη Δικαιοσύνη, ενώ για τα υπόλοιπα 9 είχαν εκδοθεί πράξεις αρχειοθέτησης από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος σύμφωνα με πληροφορίες επισημαίνεται:

«Ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί δημόσια στο ακροατήριο η κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας Πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση, που κατά την κατηγορία φέρεται να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 01.04.2011 έως  17.05.2012».

Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη:

Το Πασοκάκι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here