Η Δυναστεία του παγκόσμιου τραπεζιτικού συστήματος!

0
222

Τι κι αν η εξαθλίωση των πολιτών επεκτείνεται σαν μάστιγα σε όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου!

Τα κέρδη των 1.000 μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου αυξήθηκαν πέρυσι κατά 23% και ανήλθαν στο επίπεδο-ρεκόρ των 920 δις δολαρίων.

Οι κινεζικές τράπεζες κατέγραψαν προ φόρων κέρδη ύψους 292 δις δολαρίων ή το 32% των παγκόσμιων κερδών, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των κερδών και της κεφαλαιακής ισχύος των 1.000 μεγαλύτερων τραπεζών από το περιοδικό The Banker.

Στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας βρίσκονται η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (Industrial and Commercial Bank of China, ICBC), η Κατασκευαστική Τράπεζα της Κίνας (China Construction Bank), η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (Agriculture Bank of China) και η Bank of China.

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ είχαν συνολικά κέρδη ύψους 183 δις δολαρίων, με επικεφαλής την Wells Fargo (με κέρδη 32 δις δολαρίων).

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης είχαν μόλις το 3% των παγκόσμιων κερδών από το 25% που είχαν πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με το περιοδικό.
Οι ιταλικές τράπεζες έχασαν συνολικά 35 δις δολάρια πέρυσι, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ όλων των χωρών.

Οι ιαπωνικές τράπεζες σημείωσαν κέρδη 64 δις δολαρίων ή το 7% των παγκόσμιων κερδών, ακολουθούμενες από τις καναδικές, γαλλικές και αυστραλιανές τράπεζες (με κέρδη 39 δις δολαρίων για κάθε χώρα), τις βραζιλιάνικες τράπεζες (26 δις δολάρια) και τις βρετανικές (22 δις δολάρια).

Η κινεζική τράπεζα ICBC διατήρησε την θέση της ως η ισχυρότερη τράπεζα στον κόσμο, με βάση το ύψος των κεφαλαίων της!

H China Construction Bank ανέβηκε στη δεύτερη από την πέμπτη θέση, ακολουθούμενη από την JPMorgan, τη Bank of America και την HSBC.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here