Η Ελλάδα γυρνά 30 χρόνια πίσω! Έρχεται πληθωρισμός που είχαμε να δούμε από το 1994.

0
202

Η Κυβέρνηση με ελαφρά την καρδιά αποφάσισε να συνταχθεί με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με το αποτέλεσμα αυτών να αναγκάζονται να το πληρώνουν αυτή την στιγμή όλοι οι πολίτες με τις τιμές των καυσίμων να έχουν εκτοξευτεί και τον πληθωρισμό να γυρνάει την χώρα 30 χρόνια πίσω!

Τώρα για το τι μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη; Μακάρι να ήξεραν και αυτοί. Αλλά ο κόσμος πρέπει με αυτά τα χρήματα που έχει τώρα να βγάλει το μήνα. Εκτός και αν έχουν στόχο να βουτήξουν την κάθε ελληνική οικογένεια στα χρέη και τους «Τειρεσίες» και τα κόκκινα δάνεια.

Οι εκτιμήσεις, παγκοσμίως αλλά και εδώ, είναι ότι το 2023 και το 2024 θα έχουμε περαιτέρω επιβαρύνσεις.

Η Ελλάδα γυρνά 30 χρόνια πίσω! Έρχεται πληθωρισμός που είχαμε να δούμε από το 1994 – Ράδιο Γάμμα – Πάτρα

Ολοταχώς για πληθωρισμό στα επίπεδα του 1993, όταν ο δείκτης τιμών καταναλωτή ήταν στα επίπεδα του 12% βαδίζει η Ελλάδα, μετά και την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία τοποθετεί τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο στα επίπεδα του 11,3%. Θυμίζουμε ότι το 1994 ο πληθωρισμός ήταν στα επίπεδα του 10,7%.

Στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων πωλήσεων στα Ελληνικά σούπερ μάρκετ, Nielsen IQ, δείχνουν ότι στο πεντάμηνο του 2022-έως και 29 Μαΐου-οι πωλήσεις σε αξία ήταν μειωμένες κατά 2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο επηρεασμένες από τη μείωση της ζήτησης και ως απόρροια των ανατιμήσεων στα προϊόντα.

Όλα δείχνουν και οι παγκόσμιοι αναλυτές αναφέρουν ότι βαδίζουμε προς τα 150 ευρώ το βαρέλι, γεγονός που σημαίνει ότι τα καύσιμα θα αυξηθούν πάνω από 3 ευρώ το λίτρο. Πολλές επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης και αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους.

Την ίδια στιγμή η ΕΚΤ υποβάθμισε κατά την συνεδρίασή της τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο Ετήσιος Πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει στο 6,8% το 2022, υποχωρώντας στο 3,5% το 2023 και στο 2,1% το 2024. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τις προβλέψεις του Μαρτίου για 5,1% το 2022, 2,1% το 2023 και 1,1% το 2024.

«Με τη Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, τα προβλήματα προμήθειας οικοδομικών υλικών επιδεινώθηκαν δραστικά. Οι τιμές των υλικών συνεχίζουν να αυξάνονται ως αποτέλεσμα των ελλείψεων και του υψηλότερου ενεργειακού κόστους. Λόγω του αυξανόμενου κόστους κατασκευής και των υψηλότερων επιτοκίων, υπάρχουν τώρα περισσότερες ακυρώσεις παραγγελιών, ιδίως στις κατασκευές κατοικιών»…δηλώνουν Γερμανικά οικονομικά Think Tank που δείχνουν το δυσοίωνο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here