Η Ελλάδα θα «κλειδώσει» Αιγαίο/Α. Μεσόγειο με τρεις ομάδες μάχης-Που κουμπώνουν ιδανικά τα νέα γαλλικά όπλα.

0
272

Η NAVAL GROUP αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για Scalp Naval-Βυθίζεται ολοκληρωτικά το Τουρκικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και αποκτά η Ελλάδα σημαντικότατη στρατηγική ισχύ.

Πραγματικά, κοσμογονικές εξελίξεις έχουμε στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αφού με τα άμεσα επιχειρησιακά νέα γαλλικά μαχητικά και τις μονάδες επιφανείας (Φρεγάτες Belhara και πιθανότατα και τις Κορβέτες Gowind) δημιουργούμε από κοινού τουλάχιστον τρεις ομάδες μάχης «κλειδώνοντας» Αιγαίο/Α.Μεσόγειο προκαλώντας θλίψη και οργή στην Άγκυρα.

Η επόμενη παρτίδα των μαχητικών αεροσκαφών Rafale που θα αφιχθούν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2022,  θα είναι έτοιμα να αναλάβουν άμεσα επιχειρησιακή δράση την επόμενη μέρα μετά την άφιξή τους, κάτι που είναι φυσικά τρομερά σημαντικό λόγω σχεδιαζόμενων τουρκικών προκλήσεων, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

Έτσι δημιουργούνται τρεις ομάδες μάχης από υπερσύγχρονες Φρεγάτες Belhara και τα υπόλοιπα πλοία του στόλου μας κατανεμημένα ανάλογα, μαζί με μαχητικά αεροσκάφη Rafale, και Mirage-2000, καθώς και τα τρομερά υποβρύχια Type-214 ( με νέες τορπίλες), τα οποία δρώντας συνδυαστικά θα μπορούν να σαρώνουν το Βόρειο, κεντρικό και ΝΑ Αιγαίο έως νότια στην Κρήτη και την Κύπρο, αποτρέποντας κάθε τουρκική «επιθετικού χαρακτήρα» προσέγγιση.

Ειδικά οι γαλλικές Φρεγάτες με τους φονικούς πυραύλους ASTER-30 με δραστικό βεληνεκές 120 χλμ και εμβέλεια ραντάρ 200 χλμ, θα διαφεντεύουν το Αιγαίο σε αποστάσεις πέραν του ορίζοντος (BVR), δημιουργώντας μια αντιαεροπορική «ομπρέλα», καθώς τα γαλλικά μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα ελέγχουν τον εναέριο χώρο, και τα υποβρύχια μας το βυθό.

Οι γαλλικές φρεγάτες θα διαθέτουν πολλαπλές ζεύξεις δεδομένων Link 11/16/22, και σε συνδυασμό με το νέο σύστημα μάχης που θα διαθέτουν, θα έχουν «ζωντανή εικόνα» του ελληνικού Αρχιπελάγους ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με τα Rafale και τα Type-214.

Αν σε αυτή την τρομερή δύναμη προσθέσουμε και τα αεροσκάφη ΑΣΕΠΕ EMB145H, τότε ναι το Αιγαίο θα έχει «κλειδωθεί» με δυνατότητες άρνησης πρόσβασης περιοχής για κάθε τουρκικό οπλικό σύστημα από το βυθό μέχρι τον εναέριο χώρο μας.

Αν λέμε, κάποια στιγμή μπορέσουμε να εντάξουμε στις γαλλικές φρεγάτες που θα παραλάβουμε και το σύστημα A70 για την εκτόξευση πυραύλων Κρουζ SCALP NAVAL, τότε σίγουρα θα απειλούμε από πολλά χιλιόμετρα μακριά, εντός της Μικράς Ασίας, κατέχοντας πλέον στρατηγικά όπλα με τα οποία θα αποτρέπουμε κάθε «πονηρή» σκέψη στους Τούρκους αξιωματούχους στην Άγκυρα.

Άλλωστε σύμφωνα με την ίδια την Naval Group σε χθεσινή ανακοίνωση, «η Φρεγάτα  FDI είναι οπλισμένοι με δύο εκτοξευτές των 8 πυραύλων Aster 30, πυργίσκο 76 mm, 20 mm, τορπίλες MU-90 και πυραύλους επιφανείας Exocet, ενώ τέλος, είναι δυνατό να την εξοπλίσουμε με εκτοξευτές Sylver A70 για να επιτρέψουμε την εκτόξευση πυραύλων Κρουζ [MdCN]».

Είναι  πλέον δεδομένο ότι η Ελλάδα αποκτά αεροναυτική υπεροχή έναντι της Τουρκίας, αφού η χώρα μας θα διαθέτει 24  μαχητικά Rafale 4+  γενιάς , έναντι της Τουρκίας, θα έχει αναβαθμίσει τα F-16 της σε Viper στις ΗΠΑ, έναντι της Τουρκίας η οποία θα προβεί σε εγχώρια υποδεέστερη σαφώς αναβάθμιση του γερασμένου στόλου της των F-16 και θα έχει 3-4 φρεγάτες και 3-4 κορβέτες υπερσύγχρονες Γαλλικές, που σε συνδυασμό με τα Υποβρύχια κλάσης 214 (Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ S-121, Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ S-122, Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ S-124) έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Τουρκικού στόλου και αεροπορίας.

Τότε και μόνον τότε θα μπορέσουμε να επιχειρήσουμε να ανακηρύξουμε ΑΟΖ με την Τουρκία όντας από ισχυρή θέση, την οποία οι Τούρκοι και τότε όπως και σήμερα δεν θα μπορούν να αμφισβητήσουν, αφού οι συνέπειες θα ήταν για αυτούς απλά τεράστιες.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αποκτά πραγματική δύναμη πυρός έναντι των όποιων τουρκικών μονάδων επιφανείας κατασκευαστούν, αφού αυτές θα διαθέτουν χαμηλής ποιότητας οπλικά και άλλα συστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here