Η Ελλάδα στέλνει «αμυντικό» υλικό 20.000 καλάσνικοφ στην Ουκρανία!

0
279

Μετά από αίτημα της Ουκρανίας, η χώρα μας σε συνεννόηση με το ΝΑΤΟ, αποφάσισε την αποστολή αμυντικού υλικού και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία και με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με 2 C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία.

Εκτός από το αμυντικό υλικό η Ελλάδα θα στείλει στην Ουκρανία και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς».

Υ.Γ. Αντιδράσεις για την απόφαση Μητσοτάκη για Ουκρανία-Η Ελλάδα στέλνει όπλα.

Έντονες αντιδράσεις στο twitter, προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού να στείλει, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας, αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία…

Η απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, να αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με 2 C-130, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών στo Twitter.

Η απόφαση αυτή εγκυμονεί κινδύνους καθώς  ο ρόλος της Ελλάδας πρέπει να είναι ειρηνευτικός και όχι εμπλοκής…

Πολλοί χρήστες εκφράζουν την φοβία ότι η Ελλάδα δημιουργεί τετελεσμένα με την Ρωσία, και αλλάζει στάση…όσο αφορά την διπλωματική οδό και θέλει η όποια επίλυση υπάρχει, να γίνει υπό τον φόβο της απειλής των όπλων.

Πολλοί κάνουν λόγο ότι η απόφαση Μητσοτάκη ουσιαστικά εμπλέκει την Ελλάδα σε  ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ. Κατασχεμένα ουκρανικά καλάσνικοφ στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία ως στρατιωτική βοήθεια.

Περίπου 20.000 καλάσνικοφ φέρονται να περιλαμβάνονται στη στρατιωτική βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία με σκοπό να ενισχύσει την άμυνά της απέναντι στην Ρωσική εισβολή.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία που εξασφάλισε και μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Bild στην Ελλάδα, Λιάνα Σπυροπούλου και αφορά την προέλευση αυτών των όπλων.

Συγκεκριμένα, η Λιάνα Σπυροπούλου αναφέρει ότι τα 20.000 καλάσνικοφ δεν είναι άλλα από τον οπλισμό που είχε κατασχεθεί από το πλοίο Nour-M, τον Νοέμβριο του 2013 στα ανοιχτά της Ρόδου. Το Nour-M είχε μάλιστα αποπλεύσει από λιμάνι της Ουκρανίας.

Σε ανάρτησή της η κ. Σπυροπούλου τονίζει ότι:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε από ανώτατους αξιωματούχους της Ελλάδας, αυτά είναι τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία. Η ειρωνεία: ιδιοκτήτρια του πλοίου ήταν η UKRINMASH Co».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here