Η ευθύνη της κυβέρνησης στο θέμα Στουρνάρα…..του Κώστα Βαξεβάνη.

0
199

Τον Γιάννη Στουρνάρα, δεν τον διόρισε η κυβέρνηση στη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός ,που λίγο πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση, έβαλε τον άνθρωπό του στην Τράπεζα της Ελλάδος για να ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση.

Με αυτή την έννοια η κυβέρνηση δεν φέρει την ευθύνη διορισμού του. Έχει όμως την ευθύνη της σιωπηλής στάσης απέναντι σε όσα αποκαλύπτονται για τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η καριέρα του Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι έμπλεη πολιτικών παρεμβάσεων και κινήσεων που έχουν το χαρακτήρα κανονικού σαμποτάζ. 

Συμμετείχε σε δείπνα στα οποία ο Σημίτης του ζήτησε να πάψει να είναι υπάλληλος και να ετοιμαστεί για πρωθυπουργός. Συμμετείχε σε δείπνα με το Σαμαρά, τον Μητσοτάκη και τον επιχειρηματία Γουάτσα ως ενδιάμεσος σε πολιτικές εξυπηρετήσεις.

Συμμετείχε και συμμετέχει όπου υπάρχει αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης. Η Τράπεζα της Ελλάδος διαρρέει επιλεκτικά πορίσματα για ελέγχους στις Τράπεζες κάνοντας καθαρά πολιτικό παιχνίδι, ενώ ο ίδιος ο Στουρνάρας έφτασε στο σημείο να σαμποτάρει την έκδοση ελληνικού ομολόγου με δημόσια δήλωση πως «δεν πρέπει να εκδοθεί».

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ο επιστήθιος φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου και συνέταιρος στην ευκαιρία αγοράς πολυτελών βιλών στη Σύρο, σε κάθε ευκαιρία χτυπάει και την ελληνική Οικονομία και την κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενος το θεσμικό του ρόλο.

Η τακτική του αποδεικνύει πως πρόκειται για άνθρωπο που θέλει να πολιτευτεί εμφανίζοντας τον εαυτό του σωτήρα πάνω στα ερείπια που ο ίδιος δημιουργεί.

Οι αποκαλύψεις για τη σχέση της συζύγου Στουρνάρα με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ και η εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της, εμφανίστηκαν από το Στουρνάρα στην Ευρώπη ως πολιτικές διώξεις εναντίον του. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως και ο Γιάννος Παπαντωνίου , όπως και ο άλλος φίλος της παρέας Άκης Τσοχατζόπουλος, εφευρίσκουν την «πολιτική δίωξη» όταν η Δικαιοσύνη φτάνει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και τις βίλες τους. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, φρόντισε μάλιστα να δώσει και δημοσιεύματα στον Διεθνή Τύπο, στα οποία περιγράφονται οι «διώξεις» του.

Όλη αυτή η τακτική Στουρνάρα, έχει δημιουργήσει μια θέση άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης. Φαίνεται πως για να μην ενοχοποιηθεί από τον Στουρνάρα, για να μην διαταραχθεί η σχέση με την Ευρώπη, για να μην φανεί εκδικητική, για να μην, για να μην……επιτρέπει στο Στουρνάρα να κατέχει ένα νευραλγικό πόστο το οποίο χρησιμοποιεί ως μοχλό εναντίον της, χωρίς να παίρνει θέση για όσα αποκαλύπτονται.

Έτσι την ώρα που αποκαλύπτεται πως ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας κάνει ψεύτικη δήλωση πόθεν έσχες, την ώρα που αποκαλύπτεται πως λέει ψέματα δημοσίως για να καλυφθεί, η κυβέρνηση ακούει και κοιτάει αμήχανα.

Ακόμη και τώρα που ο Στουρνάρας εμφανίζεται να δηλώνει στη ΔΕΗ ψεύτικα τετραγωνικά για να γλυτώσει φόρους, δημοτικά τέλη και χαράτσι, η κυβέρνηση μένει αμέτοχη, σα να μιλάμε για έναν μπαγαποντάκο έμπορο που πιάστηκε να κλέβει την Εφορία!!

Όχι, πρόκειται για τον Κεντρικό Τραπεζίτη που δεν έχει ούτε το ηθικό ανάστημα, ούτε την αξιοπρέπεια να στέκεται στο ύψος του ρόλου του φροντίζοντας και να είναι και να φαίνεται τίμιος. 

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που επέβαλε τη λιτότητα και παρά τα τεράστια εισοδήματά του, επιχείρησε και κατάφερε να αποφύγει μερικά χιλιάρικα φορολογίας την ώρα που οικογένειες είναι καταδικασμένες να ζουν με ψίχουλα επειδή ο ίδιος το υποστήριξε με σθένος.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά στο όνομα ότι μπορεί να κατηγορηθεί. Δεν μπορεί να φωνάζει ο κλέφτης της φορολογίας για να φοβηθεί αυτός που πρέπει να εφαρμόσει τα νόμιμα. Η λειτουργία, η αυτό-εξευτελιστική τακτική του Στουρνάρα και ο επιβαρυντικός του ρόλος για τη χώρα, πρέπει να καταδειχθεί τώρα στους εταίρους και να ζητηθεί η αντικατάστασή του.

Κάθε Έλληνας και νομίζω και κάθε ευρωπαίος μπορεί να καταλάβει πως δεν μπορεί να διοικεί την Κεντρική Τράπεζα, ένα άνθρωπος που κάνει τα πάντα για να αφαιρέσει έσοδα από το Δημόσιο για να μην επιβαρυνθεί με μερικά ψωροευρώ.

Αν δεν καταδείξουν την εικόνα του Στουρνάρα να φεύγει με τη γίδα, τότε σύντομα κάποιοι θα φροντίσουν να ταΐσουν τον κόσμο σανό. Ο Στουρνάρας δεν μπορεί να έχει κανένα ρόλο στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Είναι ένας τύπος που ξεγελά και «κλέβει» το κράτος. Αυτό το τόσο απλό πρέπει να καταδείξουν στους Ευρωπαίους.

Υ.Γ. ΤΩΡΑ! ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για ύποπτες διαρροές στα όρια της δολιοφθοράς από τον Κεντρικό Τραπεζίτη.

Υ.Γ.1. Ο Κεντρικός Τραπεζίτης διασύρει την χώρα στο Εξωτερικό αλλά δεν παραιτείται! Πώς θα έρθουν Επενδύσεις με τέτοια σκάνδαλα;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here