Η ηθοποιός Μέλανι Γκρίφφιθ.

0
257

Βόμβα έσκασε στο Χόλιγουντ ο χωρισμός του Αντόνιο Χοσέ Ντομίνγκεζ Μπαντέρας και της Μέλανι Γκρίφφιθ προ ημερών.

Η Μέλανι που όταν πρωτογνώρισε το Λατίνο καρδιοκατακτητή του σινεμά έκοβε φλέβες για εκείνον δεν μπόρεσε να τον κρατήσει μέχρι τέλους. Όχι πως έφταιγε εντελώς κι ο χριστιανός δηλαδή.

Τι να κάνει κι αυτός με τα συχνά μπες – βγες σε κέντρα αποτοξίνωσης από αλκοόλ και ουσίες και τις συχνές πλαστικές επεμβάσεις που είχαν μεταμορφώσει σε παρ ολίγον τερατάκι τη γυναίκα του, (κι ας της είχε απαγορεύσει να κάνει άλλες) τι να πει……

Ας αρχίσουμε όμως απ΄ την αρχή…..

Η Μέλανι Γκρίφφιθ γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1957 στη Νέα Υόρκη. Μητέρα της ήταν η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Χίτσκοκ Τίππι Χέντρεν «Τα πουλιά» και πατέρας της ο ηθοποιός, παραγωγός και διαφημιστής Πήτερ Γκρίφφιθ. Η Μέλανι από τα σπάργανα άρχισε το φλερτ με τον κινηματογράφο, αφού μόλις 9 μηνών πρωταγωνίστησε σε μια διαφήμιση.

Στη συνέχεια έγινε μοντέλο κι ακολούθησαν στα εφηβικά της χρόνια ταινίες και συμμετοχές στην τηλεόραση χωρίς σπουδαία αποτελέσματα εκτός από το φιλμ που έπαιξε με τον Πολ Νιούμαν και τον Μπρους Γουίλις, στα 17 της και έδωσε το πρώτο της κινηματογραφικό φιλί με τον 68άχρονο τότε ακόμη γόη Νιούμαν. Το 1998 ο ρόλος της στο «Εργαζόμενο Κορίτσι» της χαρίζει μια Χρυσή Σφαίρα και υποψηφιότητα στα Όσκαρ.

Οι γονείς της χώρισαν όταν η Μέλανι ήταν τεσσάρων, ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε κι απέκτησε άλλα δυο παιδιά. Η μαμά της παντρεύτηκε επίσης τον ατζέντη και παραγωγό Νόελ Μάρσαλ που είχε τρία αγόρια.

Το κοριτσάκι μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στον μπαμπά της που έμενε στη Νέα Υόρκη και στη μαμά της που ζούσε στην Κοιλάδα Άντελοπ στην Καλιφόρνια. Σαν έξυπνη μαθήτρια πήδηξε μια τάξη κι αποφοίτησε από το Επαγγελματικό Σχολείο του Χόλιγουντ στα 16 της .

Από τα 14 της όμως άρχισε να βγαίνει ραντεβού με τον 22άχρονο Ντον Τζόνσον, συμπρωταγωνιστή της μητέρας της στην ταινία «Χάραντ Εξπέριμεντ». Η σχέση κατέληξε στην εκκλησία και διήρκεσε έξι μήνες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 1976. Το Μάϊο του 1982 η Μέλανι παντρεύτηκε τον ηθοποιό Στήβεν Μπάουερ, απέκτησαν το 1985 ένα αγόρι, και χώρισαν το 1987.

Μετά το χωρισμό της, παραδέχτηκε πως έπινε, μέχρι να την πάρει ο ύπνος ενώ έκανε και χρήση κοκαΐνης, γιατί όταν δεν ήταν με κάποιον ήταν δυστυχισμένη. Το 1988, μετά την απεξάρτησή της από τον καταστροφικό εθισμό της ξαναγύρισε στον Ντον, τον ξαναπαντρεύτηκε το 1989 , απέκτησαν μια κόρη , χώρισαν το 1994, ξαναέσμιξαν έπειτα από λίγο, αλλά το Μάϊο του 1995 χώρισαν για τα καλά, αφού η Μέλανι είχε ερωτευτεί τρελά τον ήδη παντρεμένο συμπρωταγωνιστή της Αντόνιο Μπαντέρας.

Αφού τα διαζύγια και των δύο εκδόθηκαν επισημοποίησαν τη σχέση τους το 1996 και τέσσερις μήνες μετά γεννήθηκε η κόρη τους Στέλλα ντελ Κάρμεν. Ίδρυσαν εταιρία παραγωγής φιλμ την Greenmoon , βραβεύτηκαν για το φιλανθρωπικό τους έργο κι η Μέλανι γνώρισε την πρώτη εμπειρία της στο θεατρικό σανίδι, με το Old Vic στο Λονδίνο που έπαιξε το «Αιδίου Μονόλογοι» στο πλευρό της βραβευμένης Κέητ Μπλάνσετ. Το 2000 η Γκρίφφιθ πήγε πάλι σε κέντρο απεξάρτησης για τα παυσίπονα που έπαιρνε.

Ακολούθησαν μέτριες ταινίες μέχρι το 2003 που οι κριτικοί την αποθέωσαν για το ρόλο της Ρόξι Χαρτ στο μιούζικαλ «Σικάγο», στο Μπρόντγουεη. Το 2007 ξαναγύρισε στο Κέντρο, αφού έπειτα από πτώση στο σκι είχε χτυπήσει το γόνατό της, έπαιρνε συνεχώς παυσίπονα, και τον Δεκέμβριο επανέκαμψε με καρκίνο του δέρματος για να χειρουργηθεί κι έμεινε τρεις μήνες.

Όλα της τα παιδιά την φροντίζουν κι ενδιαφέρονται για εκείνη. Επανεμφανίστηκε στη σκηνή το 2012. Συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και έχει αρκετές προτάσεις για ρόλους σε προσεχείς ταινίες.

Η αδυναμία της ήταν τόση για τον Μπαντέρας που έκανε τα πάντα ώστε να μπορέσει να παραμείνει νέα , στο πλευρό του , αλλά με καταστροφικές συνέπειες, αφού οι πλαστικές που έκανε αποτύγχαναν. Βλέπετε το αλκοόλ και τα ναρκωτικά δεν συμπλέουν με τις ναρκώσεις των πλαστικών.

Ακόμη και καρδιά έκανε τατουάζ στο μπράτσο της με το όνομά του. Το διαζύγιό τους είναι συναινετικό, αφού δήλωσαν πως χωρίζουν φιλικά . Τώρα το πώς θα μοιραστεί η περιουσία είναι άλλο. Κι έχουν πολλά οι Μπαντέρας, πάνω από 50 εκατ. δολάρια, εξομολογείται φιλικό τους πρόσωπο, γιατί κι ο 54άχρονος Ισπανός ηθοποιός είναι έξυπνος επιχειρηματίας κι επενδυτής κι η 57άχρονη Μέλανι οικονόμα.

Διαθέτουν σπίτια στην Ισπανία, στο Άσπεν, στην Νέα Υόρκη, στο Λος Αντζελες, εστιατόρια ανά τον κόσμο και οικόπεδα. Η Μέλανι – που τώρα έχει ανανήψει – ζητά την κηδεμονία της κόρης τους και των τριών σκυλιών που υιοθέτησαν πέρσι.

Φίλοι της οικογένειας λένε, ότι εδώ κι ένα χρόνο οι σχέσεις του ζευγαριού ήταν προβληματικές. Αυτός ήταν ο δεύτερος γάμος για τον Ισπανό Μπαντέρας και ο τέταρτος για την Γκρίφφιθ.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here