«Η ιστορία έχει καταγράψει τη διαφορά ήθους και πολιτικής», λέει η σύντροφος του Αλέξη.

0
188

Αίσθηση προκάλεσε με την πρώτη της συνέντευξη η κ. Μπέττυ Μπαζιάνα, σύντροφος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Συγκεκριμένα: 

Αφήνει αιχμές κατά της Μαρέβα Μητσοτάκη με υπονοούμενα για τα Paradise Papers επιχειρώντας να κάνει διακριτή την διαφορά αντίληψης στις αξίες που υπηρετούν. 

-Υπερασπίζεται τις επιλογές της κυβέρνησης και αρνείται ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. 

-Στηρίζει τις επιλογές του Πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι έμεινε πιστός στις αξίες του φθάνοντας στα όρια των αντοχών του. 

-Παραδέχεται ότι η εξουσία κρύβει κινδύνους για την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, ακόμα και για τη λίμπιντό του, προτείνοντας στους πολιτικούς την ψυχανάλυση. 

Ειδικότερα η Μπέττυ Μπαζιάνα μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών σε μια συνέντευξη με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία» τονίζει: 

«Η ιστορία έχει καταγράψει τη διαφορά ήθους και πολιτικής. Δεν δέχομαι κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε. Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους».

Η Μπέττυ Μπαζιάνα επισημαίνει ότι «ο κόσμος των παραδείσιων τόπων ανήκει σε διαφορετικό από μένα αξιακό σύστημα», αναρωτιέται «πώς είναι δυνατόν να θεωρείται αξία η ιδιώτευση, το προσωπικό κέρδος σε βάρος του κοινού καλού και του δίκιου». 

Αναφέρεται ακόμη στα δραματικά γεγονότα μέσα και έξω από το Μαξίμου το καλοκαίρι του 2015. «Ο Τσίπρας το πήγε ως το όριο της αντοχής που είχε η χώρα. Μέσα σ’ αυτή τη δίνη δεν άλλαξε τον χάρτη των αξιών του, δεν τάχτηκε υπέρ των ισχυρών, είναι πάντα με την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου», τονίζει. 

Επίσης, αποκαλύπτει ότι θα ήθελε να είχε συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο και σημειώνει: 

«Η εξουσία, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει σε πολλές εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, την εικόνα του εαυτού του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ο ναρκισσισμός καιροφυλακτεί. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς……Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του;»

Υ.Γ. Εμπάθεια και ένδεια επιχειρημάτων, βλέπει η Σβίγκου, στις αντιδράσεις για την συνέντευξη Μπαζιάνα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here