Η Ιταλία «βράζει»: Εργαζόμενοι πέταξαν αυγά σε Σύμβουλους του Ματέο Ρέντσι!

0
207

Σε αποδοκιμασίες, προπηλακισμούς και ρίψη αυγών κατά των αυτοκινήτων που μετέφεραν Συμβούλους του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι προχώρησαν εργαζόμενοι της βιομηχανίας Alcatel του Βιμερκάτε, κοντά στο Μιλάνο, την οποία επισκέφθηκε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Η Αλκατέλ θα προχωρήσει 587 απολύσεις και οι εργάτες, στην πλειοψηφία τους εγγεγραμμένοι στο κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, κατηγόρησαν τον Ρέντσι ότι «συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα και να συναντά τους επιχειρηματίες, υιοθετώντας τις απόψεις τους».

Στην πραγματικότητα, ο στόχος της διαμαρτυρίας και τις ρίψης αυγών ήταν ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος, όμως, εισήλθε στην παραγωγική μονάδα της Αλκατέλ από μια πλαϊνή, μικρή είσοδο.

Ένα από τα συνθήματα που φώναξαν με μεγαλύτερη ένταση οι συγκεντρωμένοι εργάτες ήταν buffone, «μασκαρά».

Τελικώς, ο Ρέντσι δήλωσε διατεθειμένος να συναντήσει αντιπροσωπεία των εργαζομένων της βιομηχανίας.

Παράλληλα, σε παρέμβασή του μέσω διαδικτύου, ο Ματέο Ρέντσι θέλησε να απαντήσει έμμεσα στον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε χθες ότι «δεν είναι γραφειοκράτης».

«Στις Βρυξέλλες λένε ότι δεν είναι γραφειοκράτες; Να αποδεσμεύσουν, λοιπόν, πόρους για ευρυζωνική τεχνολογία και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό» ……έγραψε στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here