Η κυνική συνδιαλλαγή Μητσοτάκη με τους δανειστές – Προτείνει…απολύσεις ζητώντας μείωση πλεονασμάτων!

0
180

Οι «μεταρρυθμίσεις» που επαγγέλλεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν διατυπωθεί πολλές φορές με τελευταία τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση του δημόσιου τομέα δηλ. απολύσεις υπαλλήλων.

Αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Σελίδα» με το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη για τη συρρίκνωση του Δημοσίου, το οποίο προβλέπει απολύσεις συμβασιούχων αλλά και μόνιμων υπαλλήλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει την άμεση απόλυση 6.152 υπαλλήλων του Δημοσίου ενώ προβλέπονται επίσης 18.593 λιγότερες θέσεις εργασίας το οποίο θα σημάνει και αυτομάτως πάγωμα προσλήψεων τη διετία 2020-2021 κάτι που έχει ήδη εξαγγείλει.

Όμως αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η κυνικότητα με την οποία επιδιώκει να συνδιαλλαχτεί με τους δανειστές αδιαφορώντας παντελώς για τον αρνητικό αντίκτυπο στους πολίτες και την κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ έχουν αποκαλυφθεί ή έχουν ανακοινωθεί από τον ίδιο οι σκληρές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η ΝΔ δεν διστάζει δημοσίως να τις θέσει στο τραπέζι της συνδιαλλαγής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε εκδήλωση του Χάρβαρντ στην Αθήνα, υποσχέθηκε στην σκληρή πτέρυγα των δανειστών τις…..«μεταρρυθμίσεις» του σε αντάλλαγμα να χαμηλώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα, αφήνοντας έξω για ακόμη μια φορά το ζήτημα του χρέους.

Υ.Γ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Harvard Business School Club of Greece» είπε: «Δεν είμαι υπέρ της ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους πριν τη λήξη του προγράμματος. Θα προτείνω τον περιορισμό του αργότερα με αντάλλαγμα νέα μέτρα στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία!»

{videobox}10mowuuC9-Q{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here