Η Μόσχα Ταυτοποίησε ως «Εγκέφαλο» της επίθεσης στην γέφυρα της Κριμαίας απόστρατο Αξιωματικό της Βρετανικής MI6.

0
187

«Όλα δείχνουν την εμπλοκή Δυτικών Υπηρεσιών Πληροφοριών που ενεργούν με εντολή της βρετανικής κυβέρνησης»…

Η Μόσχα ταυτοποίησε ως «εγκέφαλο» και ενορχηστρωτή της τρομοκρατικής επίθεσης κατά της γέφυρας της Κριμαίας τον απόστρατο αξιωματικό πληροφοριών της βρετανικής ΜΙ6, Christofer Nigel Donnelly, ο οποίος είναι πλέον σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών της Λιθουανίας, Γκαμπριέλιους Λάντσμπεργκις.

Πώς η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας θα επηρεάσει τη ρωσική στρατηγική στην Ουκρανία – Θα απαντήσει ο Πούτιν; | Έθνος

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Andrei Lugovoy έστειλε αίτημα στην Ρωσική Εισαγγελία ζητώντας του να ελέγξει τον Βρετανό αξιωματικό πληροφοριών Nigel Donnelly για συμμετοχή στην ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας.

What is wrong with our minesweepers?

Ο Lugovoy υπενθύμισε επίσης την αλληλογραφία του Donnelly με έναν άλλο Βρετανό αξιωματικό, τον Hugh Ward, «σχετικά με τα σχέδια καταστροφής της γέφυρας».

Για τι άλλο είναι γνωστός ο Donnelly και ποια θα μπορούσαν να είναι τα αποτελέσματα της έρευνας από την εισαγγελία;

Ο Βουλευτής της Κρατικής Δούμας Andrei Lugovoy (LDPR) γράφει σχετικά στο κανάλι του στο Telegram, ο οποίος έστειλε αίτημα στον Ρώσο Γενικό Εισαγγελέα Igor Krasnov ζητώντας να ελέγξει τις δραστηριότητες του Donnelly για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

«Υπάρχει ξεκάθαρο βρετανικό ίχνος στην τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. Ένα προσεκτικά μελετημένο σχέδιο τρομοκρατικής επιχείρησης, πολλαπλών κινήσεων και συντονισμού-όλα δείχνουν την εμπλοκή δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών που ενεργούν με εντολή της βρετανικής κυβέρνησης»…επισημαίνει ο Βουλευτής.

Ο Λουγκοβόι υπενθύμισε ότι ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της MI6 Donnelly είχε επανειλημμένα έρθει στην προσοχή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ως ενεργός συμμετέχων και εκτελεστής αντιρωσικών προγραμμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, το 2014, ένας πρώην αξιωματικός των Βρετανικών Ειδικών Υπηρεσιών πρότεινε «να ναρκοθετηθεί ο κόλπος της Σεβαστούπολης» και να δημιουργηθεί ένας «κλοιός με στρατεύματα και νάρκες» κοντά στα σύνορα της χερσονήσου.

Ο Βουλευτής υπενθύμισε ότι πρόσφατα η αλληλογραφία του Donnelly με έναν άλλο Βρετανό αξιωματικό-τον Hugh Ward-“σχετικά με τα σχέδια καταστροφής της γέφυρας” κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η τρομοκρατική επίθεση στον αυτοκινητόδρομο της γέφυρας της Κριμαίας  σημειώθηκε  στις αρχές Οκτωβρίου.

Ως αποτέλεσμα της παγίδευσης με εκρηκτικά ενός φορτηγού, κατέρρευσαν μερικώς τμήματα της γέφυρας. Κάηκαν επίσης επτά δεξαμενές καυσίμων σε τρένο που βρισκόταν στο σιδηροδρομικό τμήμα της γέφυρας. Τέσσερα άτομα πέθαναν από τις εκρήξεις τα οποία ήταν όλα πολίτες.

Η FSB κατονόμασε την Ουκρανική SBU και τον επικεφαλής της Kirill Budanov ως πρωτεργάτες της επίθεσης.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here