Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνήσια εκπρόσωπος της ελίτ…του Sotiri Lousta.

0
310

Ξέχασε να αναφερθεί στις γερμανικές αποζημιώσεις η ΠτΔ, θέμα για το οποίο ο προκάτοχος της έχει σημαντική συνεισφορά…

Αναφέρθηκε όμως στην κρίση του ευρώ, χωρίς βέβαια να αναδείξει τις βαρύτατες ευθύνες της Γερμανίας για την επιβολή ανεφάρμοστων πολιτικών ακραίας λιτότητας, που οδήγησαν την μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία σε συνθήκες πρωτοφανούς φτώχιας και την νεολαία στην μετανάστευση.

Ίσως φταίει η πορεία της ΠτΔ από το ΚΚΕ εσωτερικού, διά του Σημιτισμού, στην μεγάλη αγκαλιά του Μητσοτακισμού. Η ΠτΔ είναι μια γνήσια εκπρόσωπος της ελίτ.

Δεν έχει ψήγμα λαϊκότητας, είναι μουγκή στα εθνικά, υποτακτική στις μεγάλες δυνάμεις, μαζεύει γατούλες και νιαουρίζει ενίοτε κι αυτή δικαιωματικά τσιτάτα πίσω από τις τσιρίδες του Άδωνη.

Κατάθλιψη φτάσαμε να μας λείπει ο δεξιός  Κωστής Στεφανόπουλος!…

Υ.Γ. Θυμηθείτε  την σημαντική συνεισφορά του προκατόχου της…

Όταν το 2019 ο Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε το θέμα του Κατοχικού Δανείου και των Γερμανικών Επανορθώσεων στην Άγκελα Μέρκελ.

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (03:07) στις δηλώσεις του κατά την υποδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στο Προεδρικό Μέγαρο με την Γερμανίδα καγκελάριο να αρκείται μόνο στο ότι «(η Γερμανία) έχουμε ιστορική ευθύνη).

Ο κ. Παυλόπουλος είπε συγκεκριμένα ότι «πάγια θέση της Ελλάδας όπως σας είναι γνωστό για τις γερμανικές αποζημιώσεις ότι είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες και δύναται να επιλυθούν στο αρμόδιο ευρωπαϊκό δικαστικό φόρουμ με βάση των ευρωπαϊκό δικαιικο πολιτισμό».

«Έχουμε απόλυτη ευθύνη για την ιστορική υποχρέωση και ευθύνη για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών να στηρίξουμε την Ελλάδα προς όφελος των δύο κρατών» ήταν η απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα της κυρίας Μέρκελ.

Υ.Γ.1. Ο Κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Α. Μέρκελ για την καταστροφή της Ελλάδας: «Σας ευχαριστώ για όλα»!!!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου, στην τελευταία της επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την συνάντηση του με την Α. Μέρκελ προκάλεσαν ΣΟΚ στους Έλληνες πολίτες που πέρασαν μια δεκαετία σκληρής λιτότητας, λόγω των Μνημονίων που μας είχε επιβάλλει η Γερμανία.

Ο Κ. Μητσοτάκης ούτε λίγο, ούτε πολύ ευχαρίστησε την Α. Μέρκελ για τα Μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας, τονίζοντας μάλιστα ότι «η σημερινή Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε την τελευταία δεκαετία».

Υποστήριξε παράλληλα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «υπήρξε η φωνή της λογικής και της σταθερότητας», ενώ κατάληξε στ’ ότι «η Ελλάδα ωρίμασε» μέσα από τα Μνημόνια!

Και τέλος έκλεισε ευχαριστώντας την για τα όσα έκανε για την Ελλάδα «σας αποχαιρετώ με σεβασμό, η Αθήνα σας περιμένει πάντα ως φίλη»…είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε την Γερμανίδα καγκελάριο μιλώντας της γερμανικά, ενώ κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων στάθηκε σε μια φράση του Γκέτε, την οποία επίσης απήγγειλε στα γερμανικά.

Μήπως ο πρωθυπουργός προτού κάνει αυτές τις δηλώσεις θα έπρεπε να ρωτήσει τους Έλληνες πώς αισθάνονται για την Γερμανίδα καγκελάριο;

Ή μήπως θα έπρεπε να ρωτήσει τους χιλιάδες  Έλληνες που αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των Μνημονίων;

Αυτή είναι «η λογική και η σταθερότητα» στην οποία αναφέρθηκε ο Κ. Μητσοτάκης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here