Η ΠΤΩΣΗ ενός πανίσχυρου υπουργού: Ακόμα ένας άνθρωπος του Κώστα Σημίτη στη φυλακή.

0
347

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, το βράδυ της Τρίτης 23 Οκτωβρίου, ο πρώην – επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – Υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, ύστερα από την πολύωρη απολογία τους σχετικά με τις κατηγορίες για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Είναι ο δεύτερος υπουργός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη που οδηγείται στη φυλακή, μετά τον υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο.

Θυμίζουμε ότι και άλλοι στενοί συνεργάτες του κ. Σημίτη έχουν κατηγορηθεί για υποθέσεις διαφθοράς, που έγιναν την εποχή της πρωθυπουργίας του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζεύγος Παπαντωνίου προέβη σε «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» ύψους 2.800.000 ελβετικών φράγκων, που φέρεται να έλαβε ως δώρο προκειμένου ο τότε υπουργός Άμυνας να προωθήσει την κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ανακριτές, τα χρήματα αυτά αποτελούσαν μέρος ενός συνολικού ποσού 4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων τα οποία προωθήθηκαν προκειμένου να προχωρήσουν συγκεκριμένες συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας.

Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών, από λογαριασμό της γαλλικής εταιρίας THALES, σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπος της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος.

Από εκεί, τμηματικά μεταφέρονται στην Κύπρο απ’ όπου γίνονται τμηματικές αναλήψεις ποσών.

Υ.Γ. Ευάγγελος Βενιζέλος: «Να ζητήσετε συγγνώμη από Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου».

Υ.Γ.1.  ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ.

Υ.Γ.2. Απίστευτα memes στα Social Media με την προφυλάκιση Παπαντωνίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here