Η Ρωσία κατηγορεί Γερμανία-ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από τις δηλώσεις Ερντογάν για Αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης,!…..του Σπύρου Πρίφτη.

0
251

Εκτάκτως συγκλήθηκε στο Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών μίνι συμβούλιο με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης!

Μέρος πήραν αρκετή υψηλόβαθμη Διπλωμάτες και ανώτατη Στρατιωτική «βάση σεναρίων» με το θέμα που προβληματίζει την Ρωσική πλευρά είναι όχι τόσο η δήλωσης πυροτέχνημα του Τούρκου προέδρου, αλλά η μη καθαρή στήριξη των Συμμάχων προς την Ελλάδα, με άμεση και σαφή καταδίκη αυτών το δηλώσεων!

Το μεν Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επέδειξε προσήλωση στην αρχή της ουδετερότητας η οποία ευλόγως μεταφράστηκε σε ουδετεροφιλία του Βερολίνου υπέρ της Άγκυρας, αφού ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Μάρτιν Σέφερ, αρνήθηκε να απαντήσει αν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος ανήκουν στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι είναι γνωστές οι ελληνοτουρκικές διαφορές, εμείς δεν παίρνουμε το μέρος κανενός!

Όχι και τόσο ξεκάθαρη θέση έχει και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αξιωματούχο του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να παίρνει ίσες αποστάσεις, και να αποφεύγει να πάρει θέση για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ρωσικό Πόρισμα!

Η Ρωσία πιστεύει ότι Γερμανία-ΗΠΑ, εκβιάζουν την Ελλάδα, δείχνοντας εσκεμμένα ουδετερότητα, όχι για να χαϊδέψουν τα αυτιά του Ερντογάν, αλλά σε αντίποινα προς την Ελληνική Κυβέρνηση, για την στάση της που κρατά έναντι της Ρωσίας, με την ελεύθερη πλεύση Ρωσικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο, αλλά και τις εναέριες διευκολύνσεις που παρέχει η Ελλάδα στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία δια μέσου FIR Αθηνών!

Γερμανία και ΗΠΑ θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα προς την Ελλάδα, ανεξαρτήτως ποιο Κόμμα Κυβερνά, ότι, ή θα είστε μαζί μας στην διένεξη με την Ρωσία, η θα μας βρείτε απέναντι σας, μίας και επανερχόμαστε σε μια νέα ψυχροπολεμική κατάσταση!

Ούτε η Ρωσία πάντως δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα με τις δηλώσεις Ερντογάν, και θεωρούν ότι έχει ανοίξει πολλά μέτωπα στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπως και στο εξωτερικό για να ανοίξει νέο μέτωπο και με την Ελλάδα!

Επίσης η Ρώσοι πιστεύουν ότι επίκειται και δεύτερο πραξικόπημα εναντίον του; Αν όχι σύντομα, στα μέσα του 2017!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here