Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

0
200

Σε ζεστή ατμόσφαιρα, με την προσέλευση πάρα πολλών φίλων, η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στις 5.30 μ. μ. της 11ης Ιανουαρίου 2015 στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

Ήταν μια ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών, για επικοινωνία και κατάθεση προβληματισμών εν όψει και των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Παράλληλα ήταν αφορμή για προσέγγιση και ανταλλαγή απόψεων σε προσωπικό επίπεδο, αναδεικνύοντας έναν νέο τρόπο οργάνωσης μιας τοπικής κοινωνίας, που στηρίζεται σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του επικεφαλής Παναγιώτη Κανακάκη, ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Τσαγκάρης και Γιώργος Σκορδίλης, καθώς και ο συντονιστής του εκλογικού συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Ηλίας Νομπιλάκης.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκος ο οποίος απεύθυνε θερμό χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δ. Μωράκης, οι Αντιδήμαρχοι Ε. Αυλήτης, Δ. Λιανός, Σ. Παπασπύρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Πατρινού-Ντελ Τόρο Κυριακή, Κάραλη Κατερίνα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς κ. Ρένα Πολίτη και οι τοπικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας, του συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ο κ. Δ. Βερύκιος και η κ. Λία Καυγαλάκη.

Παραβρέθηκαν ακόμα, εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνικών και πολιτικών φορέων, προεξάρχοντος του κ. Δημήτρη Κυριαζόπουλου που απεύθυνε χαιρετισμό.

Ακόμα την εκδήλωσή μας τίμησαν και χαιρέτισαν, μεταφέροντας και το δικό τους μήνυμα, οι υποψήφιοι βουλευτές στη Δεύτερη Περιφέρεια της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Φωτίου Θεανώ, Κατριβάνου Βασιλική, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Πουλάκης Κώστας, Ζαχαριάδης Κώστας.

Την πίτα έκοψε, ευχόμενος καλή χρονιά με υγεία σε όλους, ο Παναγιώτης Κανακάκης. Έγινε κλήρωση για τέσσερα πολιτικά βιβλία και ανέδειξε τους τυχερούς της χρονιάς.

Απόσπασμα από την ομιλία καλωσόρισμα στην κοπή της πίτας για την πρωτοχρονιά, του κ. Παναγιώτη Κανακάκη, γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου της Κηφισιάς και επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς. Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Κυρίες και κύριοι Υποψήφιοι Βουλευτές. Κυρίες και κύριοι Συμπολίτες και Συνδημότες.

Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή µας εκδήλωση και σας ευχαριστούμε που µας τιμάτε µε την παρουσία σας.

Η δηµοτική µας παράταξη η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης τριών δημοτικών παρατάξεων της ΑΝΑΣΑ, ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και αποτέλεσε το σχήμα µε το οποίο κατεβήκαμε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το 2014.

Μπορεί το σχήμα της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ να είναι πρόσφατο, οι παρατάξεις όμως που το συνέθεσαν έχουν μακρά θητεία στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Θα µου επιτρέψετε να κάνω µία μικρή αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν.

Όταν το 2010 οι κυβερνώντες επέβαλλαν µε συνοπτικές διαδικασίες την διοικητική μεταρρύθμιση, τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», εκδηλώσαμε την αντίθεση µας και προβλέψαμε τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα είχε αυτή η µμεταρρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μέσα στην τετραετία συνένωσαν δήμους δημιουργώντας πολύ μεγάλα απρόσωπα διοικητικά μορφώματα καταργώντας στην ουσία τον πραγματικό ρόλο της αυτοδιοίκησης που είναι η πιο κοντινή προς τον πολίτη εξουσία.

Μας έδωσαν στα χαρτιά πολλές νέες αρμοδιότητες αλλά ξέχασαν να µμεταφέρουν και τους ανάλογους οικονομικούς πόρους για να γίνει αυτή η εφαρμογή των αρμοδιοτήτων.

Μέσα στην τετραετία μείωσαν την χρηματοδότηση στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού κατά 65 τις εκατό και κατά σαράντα τις εκατό στις περιφέρειες.

Μας επέβαλλαν τις ελαστικές μορφές εργασίας και απαγόρευσαν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα εξυπηρετούσε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.

Απέλυσαν σε µια νύχτα κατ' επιταγή της τρόικας, όλους τους δημοτικούς αστυνομικούς στερώντας από τους δήμους ένα χρήσιμο εργαλείο.

Δέσμευσαν τους πόρους του πράσινου ταμείου και τους κατεύθυναν για την αποπληρωμή του χρέους σε αντίθεση µε αυτά που έλεγαν όταν ψήφιζαν τον νόμο περί τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

Προσπάθησαν να δώσουν στους γνωστούς μεγαλοεργολάβους την διαχείριση των απορριμμάτων αγνοώντας ακόμα και τις οδηγίες που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μας επέβαλλαν δοτά διοικητικά μορφώματα όπως είναι η αποκεντρωμένη διοίκηση και το οικονομικό παρατηρητήριο που στραγγαλίζουν την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης.

Προσπαθούν να µας επιβάλλουν τα πλευρικά διόδια χαρίζοντας δισεκατομμύρια στα μεγάλο-συμφέροντα.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» είναι σαφές ότι αυτή η διοικητική µμεταρρύθμιση έγινε σύμφωνα µε τις επιταγές του μνημονίου µε στόχο να απαξιωθεί πλήρως η αυτοδιοίκηση και σχεδόν όλες οι αρμοδιότητες να περάσουν σε ιδιώτες, όπως επιβάλλει ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός µε σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

Τέσσερα χρόνια «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και τέσσερα χρόνια ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ πολιτικές έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους και στην τοπική µας κοινωνία.

Υψηλό ποσοστό ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους που αναγκάζονται να αναζητήσουν εργασία σε χώρες του εξωτερικού σημαντική μείωση μισθών και συντάξεων ουσιαστική κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, φορολόγηση και της πρώτης κατοικίας µε τον ΕΝΦΙΑ που οι περισσότεροι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ο εμπορικός κόσμος της πόλης µας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που του έχουν επιβάλει, και τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.

Οι φτωχοί και οι πεινασμένοι στην πόλη µας αυξάνονται µε ταχύτατους ρυθμούς και οι δομές αλληλεγγύης του δήμου, της εκκλησίας, του δικτύου αλληλεγγύης ανάσα και όλα τα άλλα δίκτυα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ανάγκες που έχει δημιουργήσει αυτή η μνημονιακή πολιτική.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτής της πολιτικής, οικονομικής και ηθικής βαρβαρότητας που έχει εδώ και 4 χρόνια επιβληθεί στην κοινωνία.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι η κοπή της πίτας µας συμπίπτει µε την προεκλογική περίοδο. Δυστυχώς οι κυβερνώντες αποφάσισαν να διεξάγουν αυτόν τον σύντομο προεκλογικό αγώνα, αποκρύπτοντας τα επιπλέον βάρβαρα μέτρα που έχουν συμφωνήσει µε την τρόικα και δημιουργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους πολίτες ότι θα έρθουν οι κακοί αριστεροί να σας πάρουν τα χρήματα και τις περιουσίες σας.

Ξεχνούν να αναφερθούν ότι οι ίδιοι έχουν ψηφίσει νόμους που µας παίρνουν ακόμα και την πρώτη κατοικία είναι οι ίδιοι που µε την πολιτική που εφάρμοσαν έχουμε δυο εκατομμύρια ανέργους στην χώρα µας είναι οι ίδιοι που εφάρμοσαν τις ελαστικές μορφές εργασίας για πολλές χιλιάδες συμπολίτες µας µε μισθούς πείνας είναι οι ίδιοι που καθιέρωσαν την ανασφάλιστη εργασία είναι οι ίδιοι που επέβαλλαν την φορολογία από το πρώτο ευρώ είναι οι ίδιοι που μέσα στην τετραετία χάριζαν δισεκατομμύρια ευρώ σε κάποιους φίλους τους.

Σήμερα που η δημοτική µας παράταξη κόβει την πίτα θα ευχηθούμε σε όλους καλή χρονιά και θα σας υπενθυμίσουμε ότι στις 25 του Γενάρη ψηφίζουμε χωρίς φόβο, αλλά µε την βεβαιότητα ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση και από τις 26 του Γενάρη όλοι μαζί να δημιουργήσουμε µία καινούργια Ελλάδα την Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης µία Ελλάδα της ελπίδας της δημιουργίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here