Εγκληματικές Αποφάσεις: Η Τουρκία ετοιμάζεται για απόβαση…ενώ εμείς στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία!

0
268

Η 4η Αμφίβια Στρατιά του Τουρκικού στρατού, η διαβόητη Στρατιά του Αιγαίου εκπαιδεύεται για να εισβάλει στα νησιά του υποτιθέμενου Νατοϊκού συμμάχου της, την Ελλάδα.

-Θα τους πουλήσουν άραγε οι Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη F-16;

-Πως είναι δυνατόν την ώρα που οι Τούρκοι δεν κρύβουν την πρόθεση τους εμείς να μειώνουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα, στέλνοντας Stinger και αντιαρματικά στον Ζελένσκι;

-Πως είναι δυνατόν να στέλνουμε απόλυτα λειτουργικούς Patriot ΤΣΑΜΠΑ στην Σαουδική Αραβία;

-Αντιλαμβάνονται όσοι παίρνουν αυτές τις Εγκληματικές Αποφάσεις τις τεράστιες ευθύνες τους;

Ειδικά εφέτος, την Μαύρη Επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: SAS-SAT «επιτέθηκαν» σε «Ελληνικό νησί»-Κατέστρεψαν «στόχους» και κατέλαβαν…Ελληνικό έδαφος.

SAS-SAT «επιτέθηκαν» σε «ελληνικό νησί» – Κατέστρεψαν «στόχους» και κατέλαβαν… εληνικό έδαφος – Pronews.gr

Άνδρες των ομάδων υποβρύχιων καταστροφών (SAS-SAT) των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησαν αποβατική άσκηση στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» που ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Η Άγκυρα προετοιμάζεται για μεγάλη αποβατική ενέργεια…

Όπως αναφέρει το Nordic Monitor, του αυτοεξόριστου-στη Σουηδία-Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ  Μποζκούρτ, στο πλαίσιο της άσκησης, ομάδες υποβρύχιων καταστροφών (SAS-SAT) άρχισαν να επιτίθενται σε στόχους στο νησί Γιλαντσίκ στην Μαρμαρίδα, Β.Α. της Ρόδου.

«Ενώ μια ομάδα έπεσε στο νερό από ένα ελικόπτερο, μια άλλη ομάδα πλησίασε το νησί υποβρύχια. Τις ομάδες συνόδευε άλλη ομάδα που έπεσε με αλεξίπτωτο στο νησί από ελικόπτερο.

Αφού οι ομάδες κατέστρεψαν τους εχθρικούς στόχους, υψώθηκε η Τουρκική σημαία στο κατειλημμένο νησί»….σημειώνει το Nordic Monitor, επισημαίνοντας πως:

«Αν και η άσκηση καλύπτει τρεις θάλασσες, εξακολουθεί να υπογραμμίζει τη συνεχή στόχευση της Τουρκίας στα Ελληνικά νησιά, όπως και το προηγούμενο έτος. Το επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι ο φανταστικός εχθρός στις επιχειρήσεις είναι η Ελλάδα».

H προσομοίωση κατάληψης Ελληνικού νησιού δεν αφορά απαραίτητα κάποιο μεγάλο νησί, τύπου Σάμος ή Χίος, αλλά ένα μικρό νησί σαν την Παναγιά ή τις Οινούσσες που οι Τούρκοι έχουν δείξει επανειλημμένα ότι τα αμφισβητούν ως προς το καθεστώς της Ελληνικής κυριαρχίας σε αυτά, μεθοδικά και συνεχόμενα.

Μιλώντας στους παρατηρητές της άσκησης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα για την στρατικοποίηση των νησιών του Αγαίου, λέγοντας πως τα διμερή προβλήματα: «θα πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα σχολίασε πως οι νέοι εξοπλισμοί στους οποίους έχει προχωρήσει η Αθήνα «βλάπτει περαιτέρω τη φτωχή οικονομία της» και πως «ο Ελληνικός λαός υποφέρει από αυτό».

Το Nordic Monitor υπενθυμίζει πως πρόσφατα η Τουρκική Αμυντική βιομηχανία Roketsan, παρουσίασε τον νέο της πύραυλο με ένα βίντεο προσομοίωσης που στόχευαν Ελληνικά νησιά.

Οι ειδικοί που ανέλυσαν τις εικόνες για το Nordic Monitor είπαν ότι η τοποθεσία από όπου εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο βίντεο είναι η ακτή του Τσεσμέ στη δυτική Τουρκία και ότι ο δορυφορικός χάρτης στο βίντεο έχει αναπαραχθεί με μικρές αλλαγές.

Δηλώνουν επίσης ότι οι πραγματικές νησίδες και οι βραχώδεις εικόνες που εμφανίζονται οπτικά στο βίντεο επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τις ακτές του Τσεσμέ. Σε αυτή την περίπτωση, το μέρος που εμφανίζεται ως εχθρός στο βίντεο είναι το Ελληνικό νησί της Χίου, το οποίο απέχει 4,1 μίλια από τις Τουρκικές ακτές.

Το Nordic Monitor πρόσκειται στην Τουρκική Αντιπολίτευση και επί της ουσίας είναι Κεμαλικής ιδεολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here