Η Τουρκία Προαναγγέλλει επισήμως εισβολή σε μεγάλα νησιά του Αιγαίου, όπως έκανε το 1974 για την Κύπρο…του Ανδρέα Μουντζουρούλια.

0
464

Πρωτοσέλιδο-Σοκ από την Ερντογανική εφημερίδα Τurkiye Gazetesi, η οποία στοχοποιεί Ελληνικά νησιά, ενώ απαιτεί αφοπλισμό!

Τι αναφέρουν:

«Με τη Συνθήκη της Λωζάνης και άλλες διεθνείς συμφωνίες, υπάρχει όρος για αποστρατικοποιημένα  νησιά του Αιγαίου. Οι συμφωνίες προβλέπουν τη διατήρηση μονάδας χωροφυλακής στα νησιά μόνο για λόγους δημόσιας τάξης. Ωστόσο, η Ελλάδα εξοπλίζει το Αιγαίο. Τα περισσότερα από τα 23 νησιά του Αιγαίου μετατράπηκαν σε οπλοστάσια από την Ελλάδα.

Ακόμη και αεροδρόμιο κατασκευάστηκε για πτητικές επιχειρήσεις κατά της Τουρκίας στα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Κω και Ρόδο. Εκεί αναπτύχθηκαν πολεμικά αεροσκάφη. Στα νησιά υπάρχουν έξι χερσαίες βάσεις, δύο ναυτικές βάσεις και δύο βάσεις ελληνικών ελικοπτέρων.»

Τι ανέφερε ο Τσαβούσογλου πριν λίγες ώρες:

«Στον ΟΗΕ στείλαμε δυο επιστολές, επειδή η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης τους. Όμως η Ελλάδα άρχισε να παραβιάζει αυτό το καθεστώς από τη δεκαετία του 60»ανέφερε.

«Στην επιστολή, που γράψαμε, αναφέραμε πως η Ελλάδα παραβιάζει του όρους των Συνθηκών. Αυτά τα νησιά δόθηκαν υπό όρους και σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αλλάξει στάση τότε είναι συζητήσιμη η κυριαρχία των νησιών αυτών. Διότι παραβιάζεται τους όρους. Στείλαμε τις επιστολές μας. Θα παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό. Αν χρειαστεί θα κάνουμε τις τελευταίες μας προειδοποιήσεις και μετά ξεκινάει αυτή η συζήτηση»…συμπλήρωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκαλώντας αίσθηση.

Η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας χθες, επανέλαβε πως οι τουρκικές Ε.Δ. θα συνεχίσουν να «προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην «Γαλάζια Πατρίδα» και της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα κατηγόρησε την Αθήνα για «απάνθρωπες πρακτικές» απέναντι στους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, είτε από τον Έβρο είτε από τα τουρκικά παράλια.

Ο αφοπλισμός τους είναι ο νο1 στόχος, καθώς ξέρουν πως σε περίπτωση σύγκρουσης, τα όπλα θα ισοπεδώσουν τα παράλια της Τουρκίας. Το δυστύχημα στην όλη υπόθεση είναι ότι κάποιοι στην ΕΕ και στις ΗΠΑ συμμερίζονται τις απόψεις της Άγκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ζητήσει μερική αποστρατικοποίηση των νήσων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here