Η Τουρκία στέλνει όλα της τα υποβρύχια στο υπογάστριο της Ελλάδος!

0
189

Τα αφύλαχτα υπόγεια θαλάσσια περάσματα στο Αιγαίο θα επιχειρήσει να εντοπίσει η Τουρκία με την αποστολή όλων των υποβρυχίων που διαθέτει και τα οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες να αναπτυχθούν από το Καστελόριζο έως και τη Ρόδο.

Η Άγκυρα εξέδωσε ναυτική οδηγία NAVTEX σύμφωνα με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή από το Καστελόριζο και τη Ρόδο έως δυτικά της Κύπρο και ανατολικά της Κρήτης, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις με τα υποβρύχια της τα οποία ανέρχονται στα εννέα.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί το υπογάστριο της Ελλάδος στο Ανατολικό Αιγαίο και είναι χαρακτηρισμένη ως «ευαίσθητη περιοχή». Η εν λόγω NAVTEX έχει διάρκεια από την 12η Ιανουαρίου μέχρι και την 12η Φεβρουαρίου του 2015.

Ο αρχηγός του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου γνωρίζει πολύ καλά ότι η Αθήνα θα στείλει δυνάμεις επιφανείας αλλά και υποβρύχια έξω από αυτή την περιοχή αυτή για πάρα πολλούς λόγους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, εκτιμάται ότι τα τουρκικά υποβρύχια θα επιχειρήσουν να βρουν υποθαλάσσια μονοπάτια και να «γλιστρήσουν» πιο βαθιά στο Αιγαίο και να περάσουν απαρατήρητα από τα ελληνικά σόναρ.

Να ξεφύγουν ή να ξεγελάσουν τις ελληνικές συσκευές εντοπισμού υποβρυχίων. Να θυμίσουμε ότι ο αντιναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου ήταν ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Τουρκίας που σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ επανέλαβε την απειλή και το casus belli για την περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Η θαλάσσια αυτή περιοχή ,την οποία έχει δεσμεύσει η Άγκυρα είναι πάρα πολύ μεγάλη και βρίσκεται εντός του F.I.R Αθηνών, περικλείει βέβαια διεθνή ύδατα. Ωστόσο ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου γνωρίζει ότι η κίνηση αυτή είναι άκρως προκλητική.

Βέβαια η συγκεκριμένη άσκηση γίνεται ως συνέχεια των αδιάκοπων προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο οι οποίες έχουν ενταθεί.

Προηγήθηκαν σκληρές αερομαχίες με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά ανατολικά της Κρήτης και ακολούθησαν υπέρ-πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Και όλα αυτά ενώ το σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» βρίσκεται παρανόμως εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Μάλιστα λέγεται ότι η Άγκυρα θα εκδώσει νέα «ναυτική οδηγία» για τη διεξαγωγή νέου κύκλου ερευνών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, από την προσεχή Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου.

Να θυμίσουμε ότι οι έντονες προκλήσεις στο Αιγαίο σημειώνονται εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο και ξεκίνησαν την επομένη που ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε βρεθεί στο Καστελόριζο για τον εορτασμό των Φώτων. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here