Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

0
718

Η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει φέτος ξανά, μετά από 20 χρόνια, την ΤΡΙΚΥΜΙΑ του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στο τελευταίο θεατρικό έργο του μεγάλου συγγραφέα, σε μετάφραση του Δημήτρη Περετζή.

Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν τους χαρακτήρες μέσα από ιδιαίτερη, μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους κάθε μέρος της παραγωγής.

Στην ΤΡΙΚΥΜΙΑ θα ακουστούν ζωντανά φλάουτο, πιάνο και κρουστά από τους Τάκη Πατερέλη, Πία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη. Υπέροχα τα κοστούμια και το μακιγιάζ.

Η Ομάδα ΡΟΔΑ, ιδρύθηκε από τη Μαρία Περετζή, εδώ και 28 χρόνια. Οι θεατρικές και μουσικές παραγωγές της έχουν τύχει ευνοϊκών κριτικών από ευρύ φάσμα του Ελληνικού τύπου και  πρόσφατα (2019) υπήρξε εκτεταμένο αφιέρωμα στο έργο της από το περιοδικό «ΤΟΠΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ».

Το βλέμμα και ο τρόπος δουλειάς της έχουν γίνει κινηματογραφικό θέμα (Ντοκιμαντέρ «Στο κέντρο του κύκλου», Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017). Τηλεοπτικό αφιέρωμα σε τρείς παραστάσεις της έχει γίνει από το Αμερικανικό κανάλι CNN.

Το Βραβείο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ (2014) έχει απονεμηθεί στο μέλος της Δημήτρη Γασπαράτο, για την ερμηνεία του ως Γκιλγκαμές στο ομώνυμο θεατρικό έργο της ΡΟΔΑ.

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ θα παρουσιαστεί την 1η Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνας,  στις 21.00 στο Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων» και 20 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» στις 21.00  στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης.

Εισιτήρια 10, 13, 15 ευρώ. Προπώληση από VIVA 13 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here