Η Φαίη Ξυλά.

0
582

Στην μητρόπολη του κόσμου τη Νέα Υόρκη γεννήθηκε ένα χαριτωμένο κοριτσάκι με χρυσά μαλλιά στις 8 Μαΐου του 1975, γνήσιο ταυράκι. Και φυσικά μπορεί η Νέα Υόρκη να μη συγκρίνεται με τίποτα, αλλά και η Κέρκυρα που μεγάλωσε και η Ικαρία που επισκεπτόταν συχνά, είναι από τα ωραιότερα νησιά στον κόσμο.

Το 1999 Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από τότε άρχισε να διαγράφει μια λαμπρή πορεία, συμμετέχοντας σε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Θεάτρου Τέχνης, του Εθνικού Θεάτρου και άλλες.

Στην τηλεόραση ξεκίνησε την καριέρα της το 2002 παίζοντας στη σειρά του Mega «Φεύγα», ακολούθησαν κι άλλες με αποκορύφωμα «Τα μυστικά της Εδέμ» που εκτόξευσαν τη δημοτικότητά της. Το 2009 παντρεύεται τον συμπρωταγωνιστή της στη σειρά Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο. 

Έχει λάβει μέρος επίσης και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες. Είναι ωραία, φινετσάτη, κομψή, αγαπητή κι έχει υπέροχο βλέμμα. Φέτος για δεύτερη σεζόν πρωταγωνιστεί στον «Φον Δημητράκη» με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο θέατρο Μουσούρη.

Η Φαίη Ξυλά είναι μαζί μας και τη θαυμάζω που σε κάποια από τις συνεντεύξεις της έχει πει κάτι πολύ σοφό: «Η ευτυχία γράφεται με «ε» όχι με «ε» του ευρώ». Respect όμορφή μου!

Mιλήστε μας για τα παιδικά σας χρόνια και την απόφαση να γίνετε ηθοποιός.

«Ξεκίνησα να κάνω θέατρο από μικρή στην καλλιτεχνική σκηνή της Κέρκυρας, όπου και μεγάλωσα, και τότε κατάλαβα ότι είναι το μόνο μέσο με το οποίο μπορώ να εκφράσω πράγματα που με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορούσα.»

Ο πρώτος σας ρόλος και πως αισθανθήκατε;

«Ο πρώτος μου ρόλος ήταν στην κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη και ένιωσα δέος στην παράσταση της Επιδαύρου.»

Είστε μια όμορφη κοπέλα, βοηθάει η εμφάνιση, το ταλέντο ή οι δημόσιες σχέσεις στο επάγγελμά σας;

«Νομίζω πως αυτό που βοηθάει είναι το να αγαπάς την δουλειά σου και να δίνεις σ' αυτήν κάθε φορά τον καλύτερό σου εαυτό.»

Ο πιο αγαπημένος σας ρόλος και ο πιο δύσκολος;

«Όλοι οι ρόλοι μου είναι αγαπημένοι και εξίσου δύσκολοι από τη στιγμή που διαπραγματεύομαι με ανθρώπινους χαρακτήρες πέρα από εμένα.»

Το επάγγελμά σας έχει φερθεί καλά, σας αντάμειψε για τις όποιες θυσίες κάνατε;

«Μόνο καλά έχω πάρει από το επάγγελμα μου και δεν θεωρώ τις επιλογές μου «θυσίες», ούτε περιμένω κάποια ανταμοιβή.»

Συνδυάζεται οικογένεια και ηθοποιία;

«Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος! Καμία επαγγελματική ιδιότητα δεν είναι εμπόδιο σε κάποιον που έχει οικογένεια!»¨

Έχετε υποδυθεί κάποιο χαρακτήρα που να ταιριάζει με τον πραγματικό σας;

«Μέχρι τώρα όχι, αλλά σίγουρα το ότι ερμηνεύω έναν ρόλο σημαίνει ότι μέσα από εμένα πλάθω έναν χαρακτήρα!»

«Η Φαίη πως είναι σαν άτομο, τι αγαπάει, τι φοβάται, τι εκτιμάει, τι περιμένει;

«Αγαπάω την ανθρώπινη φύση με όλα της τα καλά και τα άσχημα. Είμαι εργατική & συνεπής. Φοβάμαι μόνο το τέλος της ζωής, εκτιμάω την αλήθεια και περιμένω το αύριο.»

Όλα τα επαγγέλματα περνούν κρίση και το δικό σας, στην κατάσταση που βιώνουμε. Τι θα είχατε να πείτε στους πολιτικούς μας;

«Επειδή εμείς οι ηθοποιοί μαθαίνουμε να ζούμε στην ανασφάλεια και να δουλεύουμε με τη σεζόν, είμαστε προετοιμασμένοι γι΄ αυτά που έφερε η κρίση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η κατάσταση στο χώρο δεν είναι δύσκολη.

Είναι μια φάση όλο αυτό και πιστεύω πως θα περάσει. Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη, γιατί δεν μπορώ να είμαι κάτι άλλο. Στους πολιτικούς θα έλεγα πως αν αλλάξουν νοοτροπία και προσέγγιση κι αν δούνε το λειτούργημά τους σε άλλη βάση, ίσως τότε να αλλάξουν πολλά…»

Κάνετε συμβιβασμό για ένα ρόλο προκειμένου να έχετε δουλειά;

«Προσπαθώ να κάνω πράγματα που έχουν ενδιαφέρον για μένα, με όλο το κόστος και το ρίσκο που προϋποθέτει αυτό.»

Ποια χειρονομία θα σας συγκινούσε από έναν άνδρα;

«Δε στέκομαι σε λεπτομέρειες. Αυτό που με συγκινεί σε έναν άνδρα είναι το να μου εκφράζει τα συναισθήματά του.»

Θέατρο ή τηλεόραση;

«Και τα δύο! Όταν τα επιλέγω τα αντιμετωπίζω με την ίδια σοβαρότητα.»

Φέτος πρωταγωνιστείτε, για δεύτερη χρονιά, στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο Μουσούρη στον «Φον Δημητράκη». Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας.

«Είναι μια ευτυχισμένη στιγμή, εξαιρετική παράσταση και μια συνεργασία που το λιγότερο που θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω είναι δημιουργική!! Το έργο αναφέρεται σε έναν πολιτικάντη της εποχής που έχει εμμονή με την εξουσία και φτάνει στο σημείο, χωρίς να το καταλάβει, να προδώσει την οικογένεια του.»

Σήμερα υπάρχουν «Φον Δημητράκηδες;

«Δυστυχώς είναι η πλειοψηφία. Συναντάς, βέβαια, και φωτεινές εξαιρέσεις, οι οποίες δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν μέσα στη γενικότερη σαπίλα, θέλω, όμως, να πιστεύω ότι υπάρχουν και κάποιοι πολιτικοί που έχουν ένα όραμα γιατί οι περισσότεροι όταν μπαίνουν στο χώρο διαφθείρονται» .

Ένα απραγματοποίητο όνειρό σας και μια ευχή σας;

«Δεν μιλάω ποτέ για τα όνειρα και τις ευχές μου. Τα κρατάω για μένα.»

Όταν έχετε ελεύθερες ώρες πως σας αρέσει να τις περνάτε;

«Βλέπω τους φίλους μου, πάω βόλτες με τα σκυλιά μου, θέατρο, κινηματογράφο…»

Ένα περιστατικό που θυμάστε από τη μέχρι τώρα πορεία σας που σας λύπησε ή χαροποίησε;

«Πολλά με έχουν λυπήσει και άλλα τόσα με έχουν χαροποιήσει αλλά αυτά είναι προσωπικά μου κομμάτια! Έτσι είναι η ζωή. Όλα αυτά είναι εφόδια που μας πάνε παρακάτω! Πάντα ζω στο παρόν!»

{jcomments on}   

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here