Η Φοβερή Ομολογία του πρέσβη του Ισραήλ: Όταν διάβασε για τη φρίκη του 1974 δεν ήξερε αν η περιγραφή ήταν για τις Τουρκικές φρικαλεότητες ή τα εγκλήματα της Χαμάς…του ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΜΠΙΣΙΗ-Φιλελεύθερος.

0
103

«Όταν διάβασα μερικές από τις μαρτυρίες Ελληνοκυπρίων για τα φρικτά γεγονότα που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 1974, δεν ήμουν σίγουρος αν η περιγραφή ήταν των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν από τους Τούρκους στρατιώτες πριν από 50 χρόνια ή εκείνων που διαπράχθηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς πριν από 7 μήνες».

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»: 49 Χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ) - Ορθοδοξία News Agency

Αυτά που λέει ο Όρεν Ανόλικ είναι όμως ψιλά γράμματα για τον μέσο Κύπριο ο οποίος επιμένει να βλέπει τον εαυτό του ως σύμμαχο των Παλαιστινίων. Γιατί…έτσι έμαθε από τη δεκαετία του ’60, όταν δεν υπήρχε ούτε Εισβολή και ούτε Κατοχή στην Κύπρο.

Κι όμως αυτό που περιέγραψε ο Όρεν Ανόλικ κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 76 χρόνια από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, αποτυπώνουν μια πραγματικότητα.

Κύπρος 1974-ΑΤΤΙΛΑΣ- Απολογισμός, συνέπειες και η σημασία της απραξίας της ελληνικής ΠΑ και του ΠΝ |

Πως εκείνα που βίωσαν οι Κύπριοι το 1974 στα χέρια των Τούρκων στρατιωτών τα βίωσαν και οι κάτοικοι του νοτίου Ισραήλ πριν μερικούς μήνες.

Λίγες ώρες πριν την ομιλία Ανόλικ σε δήλωση του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς γινόταν αναφορά σε «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε προκειμένου να εκφραστούν ευχαριστίες στην απόφαση τριών Ευρωπαϊκών χωρών να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό κράτος, και επ’ ευκαιρία γινόταν αναφορά στις χώρες εκείνες της Ευρώπης που έχουν ήδη προβεί σε αναγνώριση.

Συγκεκριμένα, η τελευταία παράγραφος της επίσημης ανακοίνωσης του Παλαιστινίου Προέδρου αναγράφει επί λέξη τα εξής:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι οκτώ μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν ήδη την Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία».

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο, Αμπντάλλα Αττάρι είπε πως:

«Κάποιος υπάλληλος έκανε λάθος μετάφραση, δεν ξέρω πως βγήκε. Αμέσως ενημερώθηκαν στην Προεδρία, διορθώθηκε το λάθος και βγήκε επίσημη ανακοίνωση που αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here