Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ του πάρκου της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου από την παρούσα Δημοτική Αρχής.

0
1580

Γεγονός είναι ότι με καθυστέρηση, ίσως συγγνωστή, το πάρκο της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου φροντίστηκε από την παρούσα Διοίκηση στο Δήμο Κηφισιάς.

Εκκρεμεί, βέβαια, η προσθήκη νέων στοιχείων εξοπλισμού της παιδικής  χαράς. Ότι σπάει από τα υφιστάμενα στοιχεία αυτής δεν αποκαθίσταται, αλλά «μπαλώνεται» χάριν αποφυγής ατυχημάτων. Αυτό δείχνει αδυναμία σωστής διαχείρισης από την Δημοτική Αρχή.

Τα «μπαλώματα» της αποφυγής ευθύνης δεν είναι ένδειξη σωστής διαχείρισης. Στο πάρκο αυτό θα μπορούσε να προστεθούν τουλάχιστον 20 νέα δένδρα εκτός των περίκλειστων χώρων των παιδικών χαρών.

Η υπηρεσία πρασίνου έχει κάνει καλή δουλειά στη φροντίδα των υφιστάμενων δένδρων, αλλά μάλλον λόγω έλλειψης πόρων δεν φυτεύονται νέα δένδρα. Πέραν αυτών, τα σιντριβάνια θέλουν τακτικό καθαρισμό. Και η κιγκαλερία των σιντριβανιών θέλει βάψιμο και φροντίδα περιορισμού της σκουριάς που την καταστρέφει.

Ο υπάρχων φωτισμός χρήζει αντικατάστασης των σπασμένων στοιχείων. Κι εκείνο το scrap μαχητικό αεροπλάνο θα έπρεπε να μην υπάρχει. Για την εγκατάσταση του αεροπλάνου υπαίτιος είναι ο προκάτοχος του νυν δημάρχου.

Το βρήκε scrap και το πήρε τοποθετώντας το σε πάρκο που φέρει την ονομασία «πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου». Δηλαδή, αν έβρισκε ο τέως δήμαρχος scrap τανκς θα το εγκαθιστούσε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου χωρίς καμία δεύτερη σκέψη!

Η ύπαρξη φροντισμένων δημόσιων χώρων, όπως των πάρκων και δη αυτών που έχουν παιδικές χαρές στο δήμο Κηφισιάς είναι απτή απόδειξη της μέριμνας της δημοτικής Αρχής για τους δημότες της και των προτεραιοτήτων αυτής, ταυτόχρονα.

Η φροντίδα των πρασίνου των πάρκων καθώς και των μέσων απόθεσης απορριμμάτων σ’ αυτά ή του είδους του φωτισμού αυτών είναι δείκτης οικολογικής συνείδησης στη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι δημότες παρατηρούν, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Δεν μπορείς να τους ξεγελάσεις με επιδερμικά φρεσκαρίσματα των πάρκων ή άλλων δημοτικών χώρων.

Riding my bike at the nearby park in the evening.

Publiée par Marinos Papadopoulos sur Dimanche 3 février 2019

Υ.Γ. Εργασίες στο Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου Νέα Κηφισιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here