Η Die Welt «καρφώνει» 8 Έλληνες Εφοπλιστές που έκαναν «χρυσές» δουλειές με το Ρωσικό πετρέλαιο τον Απρίλιο.

0
420

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία, οι εφοπλιστές όμως που συνδέονται στενά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνουν χρυσές δουλειές.

Ένας από τους λόγους για την αύξηση των μεγεθών είναι όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας που συμμετέχει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt, δεξαμενόπλοια με Ρωσικό πετρέλαιο συνεχίζουν να καταπλέουν στα Ευρωπαϊκά λιμάνια, παρά τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους Έλληνες εφοπλιστές να συνεχίζουν την συνεργασία τους με τη Ρωσία!

«Ενώ πολλοί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί έμποροι, εταιρείες πετρελαίου και ναυτιλιακές εταιρείες έχουν διακόψει κάθε επαφή, οι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία»…αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δεξαμενόπλοιο Nissos Rhenia επιβιβάστηκε στο Ρότερνταμ με Ρωσικό πετρέλαιο και απέπλευσε στη Σιγκαπούρη, ενώ πολλά δρομολόγια φτάνουν σε Κίνα, την Ινδία και τη Νότια Κορέα. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Die Welt, η Ελλάδα τριπλασίασε τον όγκο μεταφοράς Ρωσικού πετρελαίου σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα ονόματα των Ελλήνων εφοπλιστών που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι:

  1. Οικονόμου Group of Companies (TMS Tankers) 1,876,371,
  2. Ανδρέας Μαρτίνος (Minerva Maritime) 1,741,512 και
  3. Sovcomflot 1,699,058,
  4. Κωνσταντίνος Μαρτίνος (Thenamaris Shipping) 764,000,
  5. Διαμαντής Διαμαντίδης 472,424,
  6. Δημήτρης Προκοπίου (Centrofin) 472,424,
  7. Θανάσης Μαρτίνος (Eastern Mediterranean) 435,353,
  8. Tsakos Group 313,308.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here