Η Nordic Monitor Αποκαλύπτει πως ο Ερντογάν σχεδιάζει να εξοπλίσει τα Bayraktar με βιολογικά και χημικά όπλα.

0
258

Αποκάλυψη Βόμβα από τη Ρωσία, η οποία κατηγορεί την Τουρκία ότι σχεδιάζει να εξοπλίσει τα drones Bayraktar ΤΒ2 με…χημικά και βιολογικά όπλα, μετά από σχετική απαίτηση της Ουκρανίας!

Αυτό υποστηρίζει η ιστοσελίδα Nordic Monitor του-αυτοεξόριστου στη Σουηδία-Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα, τα οποία επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας.

Nordic Research Monitoring Network

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, τα απόρρητα αυτά έγγραφα προέκυψαν ύστερα από υποκλοπή από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και έχουν ήδη υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Με βάση τα επίμαχα έγγραφα, το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Tουρκική κατασκευάστρια εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar Makinaγια για εμπλοκή σε σχέδιο εξοπλισμού των drones της με δυνατότητες χημικού και βιολογικού πολέμου, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ουκρανίας. Ωστόσο, η Τουρκία αρνείται τις κατηγορίες.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Κρατική Υπηρεσία Ελέγχου Εμπειρογνωμόνων της Ουκρανίας υπέβαλε μια σειρά ερωτήσεων προς την Τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία Baykar Makina, σχετικά με τις δυνατότητες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Η Τουρκία δεν απάντησε στους Ρωσικούς ισχυρισμούς μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όταν τελικά υπέβαλε γραπτή δήλωση, λέγοντας ότι έχει υπογράψει τη Διεθνή Συνθήκη της Γενεύης για τα Βιολογικά Όπλα (Biological Weapons Convention-BWC) από το 1974 και εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της.

«Το εν λόγω μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που κατασκευάζεται στην Τουρκία χρησιμοποιείται μόνο για απαιτήσεις αερομεταφερόμενης αναγνώρισης, επιτήρησης και εξάλειψης στόχων. Οι τεχνικές προδιαγραφές του δεν περιλαμβάνουν κανένα σύστημα ή μηχανισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικά όπλα»…αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here