Θα σας εξαναγκάσουμε στην νομιμότητα……αφού μας προκαλείτε!

0
308

Στις 22/10/2016 το απόγευμα διερχόμενοι δημότες από την οδό Ανοίξεως ειδοποίησαν τηλεφωνικά, την εφημερίδα Kifisia Press, ότι είδαν έμπροσθεν του ακινήτου στην Ανοίξεως 30 τον κ. Γιώργο Βραχνό να τοποθετεί νέες γλάστρες επί του οδοστρώματος καταλαμβάνοντας αυτό και στη θέση των γλαστρών επί του οδοστρώματος που έχουν αρθεί με πρωτοβουλία του Δήμου ή/και άλλων με πρωτοβουλία δημοτών προσπαθώντας να εμποδίσουν την παράνομη κατάληψη του οδοστρώματος από τον εν λόγω δημότη.

Οι πράξεις του είναι προδήλως παράνομες, αλλά συνάμα και επαναλαμβανόμενες συστηματικά.

Φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι διατεθειμένος να ξοδέψει μια μικρή περιουσία σε γλάστρες προκειμένου να συνεχίσει να καταλαμβάνει το δημόσιο οδόστρωμα για τους δικούς του ανόητους λόγους. 

Πληροφορούμεθα ότι οι διερχόμενοι δημότες ή κάτοικοι της περιοχής είναι φοβερά ενοχλημένοι από την δράση του ιδιοκτήτη του ακινήτου στην Ανοίξεως 30 κ. Γιώργου Βραχνού, διότι συνδιαλεγόμενοι μαζί του κατά την ώρα που αυτός τοποθετούσε νέες γλάστρες επί του πεζοδρομίου και οδοστρώματος (1) διαπίστωσαν την εμμονή του στην παράνομη κατάληψη δημοσίου κτήματος και (2) δέχθηκαν τις ύβρεις του όταν τον ερωτούσαν γιατί εμμένει στην παράνομη συμπεριφορά του.

Επισημαίνουμε επίσης ότι……

-Η περίπτωση αυτή είναι μία από τις πολλές των δημοτών που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επί διακυβέρνησης Χιωτάκη τους είχε κακομάθει κάνοντας τα στραβά μάτια στην παράνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά τους για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς αλλά εις βάρος του συνόλου των δημοτών εντέλει, αφού το μάρμαρο της συμφεροντολογικής και αήθους συμπεριφοράς της πρώην Δημοτικής Αρχής με τα «στραβά μάτια» το πλήρωναν κατεξοχήν οι δημότες-γείτονες του παρανομούντος των οποίων η ζωή δυσκόλευε και ετίθετο σε κίνδυνο από την αυθαίρετη και παράνομη συμπεριφορά του «καταληψία» δημόσιου κτήματος (δρόμος ή/και πεζοδρόμιο). 

Τα εμπόδια αυτά που θέτει ο κ. Γιώργος Βραχνός με πρόθεση κατάληψης δημόσιου κτήματος μπορούν κατά νόμο να θεωρηθούν ως αδέσποτα πράγματα (ΑΚ 1075) αφού ο προορισμός των πραγμάτων αυτών δεν είναι να καταλαμβάνουν δημόσιο κτήμα και δη επί του οδοστρώματος ή δημόσιου πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να νομιμοποιείται κάθε δημότης να θεωρεί ότι οι γλάστρες αυτές έχουν τοποθετηθεί στο δημόσιο χώρο ως εγκαταλειμμένα κινητά πράγματα από τον κύριο αυτών με πρόθεση του κυρίου να παραιτηθεί από τη κυριότητά του επί των πραγμάτων αυτών, κι κατά συνέπεια να νομιμοποιείται οποιοσδήποτε δημότης να αναλάβει, να πάρει, τις γλάστρες αυτές καταλαμβάνοντας την κυριότητα επ' αυτών για δικό του όφελος. 

Κοντολογίς, όποιος θέλει μπορεί να πάρει τις γλάστρες από το πεζοδρόμιο και το οδόστρωμα και να τις κάνει δικές του, νόμιμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι γλάστρες που τελούν σε δημόσιο χώρο είναι κατά το νόμο απολωλός κινητό πράγμα, δηλαδή αδέσποτο που δεν ανήκει στη νομή κανενός και μπορεί οποιοσδήποτε δημότης να κάνει τα απολωλότα δικά του (ΑΚ 1081, 1088) αποκτώντας πρωτότυπη κτήση κυριότητας επ' αυτών και παίρνοντάς τα για να στολίσει το σπίτι του.

ΑΞΙΖΕΙ να σημειώσουμε την έντονη δραστηριοποίηση του Δήμου Κηφισιάς για την αντιμετώπιση του παρανομούντα δημότη δια των συνεχών ενεργειών του Αντιδημάρχου κ. Βαγγέλη Αυλήτη, που προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο στη συγκεκριμένη περίπτωση. ΜΠΡΑΒΟ στον κ. Αυλήτη!!

Υ.Γ. Δείτε σχετικό άρθρο ημερομηνίας 01/10/2016 της εφημερίδας Kifisia Press με τίτλο «Προσφυγή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για παράνομες πράξεις διακατοχής επί δρόμων ή πεζοδρομίων στην Κηφισιά.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here