«Θερμό» Επεισόδιο Δένδια με τον Τούρκο πρέσβη στο Όσλο!

0
298

Σκληρή αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, και του Τούρκου πρέσβη στη Νορβηγία, καθώς η Τουρκία επιλέγει να αγνοεί τα χωρικά ύδατα και να απειλεί την Ελλάδα με casus belli σύμφωνα με το «philenews.com».

Σε μια συζήτηση που διοργάνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε, με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα και χάρτες, τι ακριβώς συμβαίνει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Τουρκία, με συγκεκριμένες παραβατικές ενέργειες, που είχαν ως αποκορύφωμα το τουρκολιβυκό μνημόνιο, επιλέγει να αγνοεί το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και απειλεί τη χώρα μας από το 1995 με casus belli».

Ο Τούρκος πρέσβης ανέφερε ενοχλημένος ότι το casus belli εκδόθηκε από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, όταν η Ελλάδα αποφάσισε να διεκδικήσει την επέκταση των θαλάσσιων συνόρων της στα 12 μίλια, διαστρεβλώνοντας τόσο τον πραγματικό χρόνο των γεγονότων, όσο και την αλήθεια, καθώς ουσιαστικά κατηγόρησε την Ελλάδα ότι…προκάλεσε το casus belli.

Μάλιστα, διέκοψε τον κ. Δένδια και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών του εξήγησε πως τα όσα περιέγραψε είναι η πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αντίστοιχο casus belli από ένα κράτος σε ένα άλλο.

Αξιοσημείωτο είναι, όπως ανέφερε το MEGA, ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θα ήταν καλό αν η Τουρκία επέστρεφε στον 21ο αιώνα», για να επιλυθούν προβλήματα και να μην μένει «στην εποχή του σουλτάνου Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή».

«Κύριε πρέσβη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, γιατί επιβεβαιώσατε όσα είπα στην ουσία. Αν μου επιτρέπετε να επαναλάβω, είπατε ότι είναι νόμιμο για την Τουρκία να εκδώσει μια απειλή πολέμου», σχολίασε ο Νίκος Δένδιας.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Αν είστε διπλωμάτης, θα το εκλάβω ότι το να διακόπτετε δεν είναι μέσα στους κανόνες επαφής. Ξεκινώ πάλι. Είπατε ανοιχτά σε κοινό – και ευτυχώς είστε και στο διαδίκτυο – ότι το να απειλείτε με πόλεμο μια χώρα είναι νόμιμο, αλλά αν θυμάμαι σωστά από ό,τι έμαθα στο πανεπιστήμιο, έχετε υπογράψει την Χάρτα του ΟΗΕ και αν θυμάμαι καλά αυτή το απαγορεύει».

Δείτε το φραστικό επεισόδιο από το 34ο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί:

Σάββας Καλεντερίδης: Αν δεν θέλουμε να γίνει πράξη ο Χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας του Ερντογάν.

Ο Σάββας Καλεντερίδης Συγγραφέας, τακτικός αρθρογράφος της Εφημερίδας Δημοκρατία και Κυριακάτικη Δημοκρατία, διαχειριστής του ιστοσελίδας «infognomon politics» και εκδότης (Ινφογνώμων), στο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here