«Θερμό επεισόδιο»…..με τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Κουρμαδιά!!

0
393

Δευτέρα 14/07/2014 το πρωί και το τηλέφωνο της υπηρεσίας Ογκωδών και Πρασίνου, όπου στεγάζεται και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, έχει πάρει «φωτιά».

Τα αιτήματα των κατοίκων να μαζευτούν επιτέλους οι επικίνδυνες εστίες κλαδεμάτων, ογκωδών και άλλων «πράσινων» απορριμμάτων από κήπους και οικόπεδα είναι απανωτά.

Η απάντηση της υπαλλήλου στο τηλεφωνικό κέντρο η ίδια σε κάθε περίπτωση: «Έχουν χαλάσει οι φορτωτές και αδυνατούμε να τα μαζέψουμε».

Την όποια κατανόηση θα μπορούσε να δείξει ο πολίτης από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, διαδέχεται λίγα λεπτά αργότερα η εμφανής αγανάκτηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Μανώλη Κουρμαδιά, ο οποίος μαινόμενος «εισβάλει» εντός των γραφείων της Πολιτικής Προστασίας στη Νέα Ερυθραία, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Σούρπη.

Με απειλητικές διαθέσεις απευθύνεται πρώτα στην υπάλληλο στο τηλεφωνικό κέντρο, κατηγορώντας τη ανοιχτά για «κοροϊδία και ανικανότητα».

Η καταγγελία του αφορά σε δυο οδούς της Πολιτείας και του Κοκκιναρά, για τις οποίες δεν έχουν μαζευτεί ακόμα τα απορρίμματα. Όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, όμως, η ίδια εικόνα επικρατεί και σε αρκετές άλλες περιοχές του Δήμου Κηφισιάς.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς, Ανδρέας Μπενοβίας, έχει συντάξει από νωρίς το πρωί την αναφορά του (7/7/2014) προς τον δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανέστη Νικολέλη, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Λόγω βλάβης των μηχανημάτων (GCB & CASE) εδώ και καιρό και της καθυστέρησης που υπάρχει να φτιαχτούν από το συνεργείο, αδυνατώ να ανταπεξέλθω στο μάζεμα της πόλης μας που αυτή τη στιγμή κινδυνεύει από εστίες να πάρει φωτιά.

Θα ήθελα να έχω έστω ένα μηχάνημα, από τα πέντε στη διάθεση της υπηρεσίας, για να μπορούμε να αισθανόμαστε κάπως ασφαλείς στην πόλη μας.

Θέλω να επισημάνω ότι βρισκόμαστε σε περίοδο κλαδεμάτων και αδυνατούμε να τα μαζέψουμε με συνέπεια η πόλη μας να βρίσκεται σε κίνδυνο πυρκαγιάς. Ως υπηρεσία δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε, όχι γιατί δεν θέλουμε αλλά γιατί δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα μηχανήματα.

Η πόλη μας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και διαρκώς αυξάνεται ο όγκος των εστιών των πρασίνων με τη μεγάλη καθυστέρηση που έχουμε να τα μαζέψουμε σε όλη την περιοχή της πόλης. Θα ήθελα να μεριμνήσετε για την άμεση επισκευή των μηχανημάτων».

Το περιστατικό με τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Κουρμαδιά είχε και συνέχεια, αφού ο ίδιος κατηγόρησε και τον υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας για ολιγωρία στο έργο της υπηρεσίας, προσμετρώντας, μάλιστα, σε όλα αυτά και την εκλογική ήττα της παράταξης και του δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, για την εικόνα που παρουσιάζει εδώ και αρκετό καιρό η πόλη.

Ο καυγάς «αλά γαλλικά» κράτησε για αρκετή ώρα με αλληλοκατηγορίες και από τις δυο πλευρές. Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας από την πλευρά τους κάνουν λόγο για «αδυναμία της διοίκησης» να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα μηχανήματα, τα οποία εφόσον διέθεταν, δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην αποκομιδή της πόλης.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here