Θρίλερ-Δολοφόνησαν στην Ζυρίχη τον τέως επικεφαλή της ΑΓΕΤ Ηρακλής!

0
202

Θρίλερ στη Ζυρίχη καθώς βρέθηκε νεκρός ο τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μανώλης Κυπριανίδης.

Οι ελβετικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δολοφονία. Ο Μανώλης Κυπριανίδης υπήρξε πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του οκταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής μέχρι το 2014.

Μετά την αποχώρησή του, είχαν γραφτεί πολλά για την τύχη που είχαν τα εξαφανισμένα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους της εταιρίας.

Παλαιότερα ήταν επικεφαλής της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης» καθώς είχε παντρευτεί την κόρη μεγαλομετόχου της εταιρείας, Μαρίνα Φλέγγα. Το ζευγάρι χώρισε και ο Κυπριανίδης έγινε ζευγάρι με την γνωστή ηθοποιό, Μιμή Ντενίση.

Με έντονη κοσμική ζωή και πλούσια ζωή ο Μ. Κυπριανίδης είχε απασχολήσει τον Τύπο και για το γεγονός ότι κατείχε το περίφημο ακίνητο του Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου διέμενε επί Χούντας, ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για ένα σπίτι-φιλέτο δίπλα στη θάλασσα με κήπο 4 στρεμμάτων το οποίο ο Κυπριανίδης αγόρασε από την εξαδέλφη του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα.

Για την ακρίβεια, το ακίνητο ανήκε σε off shore εταιρεία η οποία πούλησε τις μετοχές της στον Μανώλη Κυπριανίδη, την περίοδο που ήταν επικεφαλής στην «Κεράνης».

Ο Κυπριανίδης υπήρξε ένα από τα σκοτεινά πρόσωπα της εποχής του χρηματιστηρίου, αρχιτέκτονας της κατάρρευσης της ιστορικής καπνοβιομηχανίας……«Κεράνης» από την οποία επιτήδειοι απεκόμισαν εκατοντάδες εκατομμύρια στις πλάτες αφελών επενδυτών και εργαζομένων. 

Ο επιχειρηματίας ζούσε εδώ και χρόνια υπό καθεστώς ισχυρής προστασίας, ενώ η βίλα που διέθετε στο Σούνιο είχε συστήματα ασφαλείας που παρέπεμπαν σε αυτά της αμερικανικής πρεσβείας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here