Ισραηλινός Ειδικός Σύμβουλος Eyal Zisser: Η Τουρκία θα προκαλέσει τον επόμενο πόλεμο για το μεσογειακό φυσικό αέριο.

0
770

Σαφή προειδοποίηση στέλνει Ισραηλινός σύμβουλος για επικείμενη στρατιωτική αντιπαράθεση στην Α. Μεσόγειο, με αφορμή την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Σαφή προειδοποίηση μας στέλνει Ισραηλινός σύμβουλος και ειδικός αμυντικός αναλυτής, περί επικείμενης στρατιωτικής αντιπαράθεσης των χωρών της περιοχής (Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο και Ισραήλ) με την Τουρκία στην Α. Μεσόγειο, με αφορμή την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, μετατρέποντας ένα σενάριο σε κάτι «χειροπιαστό».

Τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο έχουν γίνει η κύρια πηγή εντάσεων στη Μέση Ανατολή, οι οποίες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ενεργειακό πόλεμο, έγραψε ο ισραηλινός ειδικός Eyal Zisser για λογαριασμό του ισραηλινού πρακτορείου ειδήσεων.

«Τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα αποθέματα φυσικού αερίου έχουν αντικαταστήσει το νερό ως την κύρια πηγή περιφερειακών εντάσεων», δήλωσε ο Ζάσερ, προσθέτοντας ότι, αν και οι χώρες θα μπορούσαν να βελτιώσουν τους μεταξύ τους οικονομικούς δεσμούς με αφορμή τους υδρογονάνθρακες, «τα συμφέροντά τους ξεπερνούν τα πάντα».

Η Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποτελεί τώρα την κύρια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και τα βήματα που υλοποιεί μπορούν να εμπλέξουν ολόκληρη την περιοχή σε μια μεγάλη σύγκρουση.

Η Τουρκία ενίσχυσε τις προσπάθειές της διεκδικώντας μερίδιο των πόρων του φυσικού αερίου στην Α. Μεσόγειο, διακόπτοντας δύο γεωτρήσεις, με την αποστολή τουρκικών πολεμικών πλοίων κοντά στην Κύπρο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here