«Κάηκε» και ο Καπάκης από τη φωτιά: Νέος γγ Πολιτικής Προστασίας ο απόστρατος, Γιάννης Ταφύλλης.

0
211

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αποδοχή της παραίτηση του Γιάννη Καπάκη από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, έγινε και η τοποθέτηση του Γιάννη Ταφύλλη στη θέση του νέου γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ο πρώην πλέον γγ Πολιτικής Προστασίας, που συγκέντρωσε επάνω του την έντονη κριτική για τους χειρισμούς κατά την εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, συναντήθηκε με τον κύριο Σκουρλέτη, και όπως αναμενόταν υπέβαλε την παραίτησή του.

Λίγα λεπτά αργότερα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωνε την τοποθέτηση του απόστρατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιάννη Ταφύλλη στη θέση του γγ Πολιτικής Προστασίας

Ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθώς, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και σε θέματα διοίκησης. 

Ο Γιάννης Ταφύλλης, από τον Δεκέμβριο του 2017 διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας. 

Ωστόσο, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής.

Γνωρίζει σε βάθος τόσο το πλαίσιο συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όσο και τις ανάγκες της σε σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών. 

Κατά τη θητεία του ως γενικού γραμματέα ΥΠΕΘΑ τού ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. 

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Έρευνας και Καινοτομίας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here