Κάνε το καλό και διαλάλησέ το!!

0
564

Η παροιμία των προγόνων μας λέει «Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό», έλα μου όμως που αυτό εμείς οι Έλληνες ουδόλως ποιούμε…..

Θέλουμε να βροντοφωνάζουμε όλες τις αγαθοεργίες μας.

Αντί να πάρουμε παράδειγμα από τις κυρίες που πάνε Χριστούγεννα και Πάσχα στη Βαρβάκειο ανώνυμα και βοηθούν συνανθρώπους μας και τους αξίζουν χιλιάδες μπράαααβο, δεν ξέρω από πού ορμώμεθα.

Έτσι δεν επιβραβεύω καθόλου την ενέργεια του Δήμου Κηφισιάς που δεχόμενος την προσφορά ενός προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Salas που με 2.5 ευρώ αγοράζουν φαγητό οι κάτοικοι ή μη – δε γνωρίζω – που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση, (και ναι, και στην Κηφισιά και στην Νέα Ερυθραία και στην Εκάλη συμβαίνει αυτό, όσο περίεργο κι αν ακούγεται και περισσότερο στους παλαιούς κατοίκους της και συνταξιούχους κι όχι σε νεόπλουτους, νεοφερμένους), έστησε την «Σπιτική Κουζίνα» έμπροσθεν του Άλσους Κηφισιάς…..στο πιο κεντρικό σημείο της Κηφισιάς!

Θα μπορούσε να το κάνει αυτό κάπου πιο απόμερα και σε άλλη περίοδο όχι εκλογών, όπως άλλοι Δήμοι . Οι άνθρωποι έχουν κάποια αξιοπρέπεια, κάποια υπερηφάνεια. Μπορεί να μη θέλουν να γίνονται στόχος των πολλών ματιών.

ΟΚ με την προσφορά του προγράμματος του Ομίλου Salas, όχι ΟΚ όμως με την προβολή του Δήμου Κηφισιάς. Αλλά θα μου πεις εκλογές έρχονται . Τα πάντα για την προβολή, ιδίως για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν την εξουσία. Γυναίκες και άνδρες. Μαθουσάλες στην ίδια καρέκλα!

Εδώ θα μου πείτε ο συχωρεμένος Ανδρέας Παπανδρέου ξεψυχούσε και δεν παρέδιδε το δαχτυλίδι. Πόσο μάλλον όταν τα προάστιο είναι και ξακουστό….

Από αρχαιοτάτων εξάλλου γνωρίζουμε τα εγκλήματα που γίνονταν για το θρόνο. Ας είναι, πάντως λίγη μετριοφροσύνη και αυτογνωσία δεν κάνει κακό.

Κι αν ξέρεις πως η φωλιά είναι λερωμένη δεν επιμένεις, γιατί όλα τα θαύματα «7» μέρες κρατάνε. Κάποτε βγαίνουν στη φόρα τα πεπραγμένα κι ο λαός έχει μπουχτίσει πια.

Αυτά και δεν θα έλεγα προς γνώση και συμμόρφωση, απλά ανατριχιάζω με την ΕΠΙΔΕΙΞΗ.

Προσεχώς κι άλλα…..

Μετά τιμής, 

Η ελεφαντίνα…….(έχει μνήμη ο ελέφας ξέρετε!).

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here