Κίνα: Αντιμέτωποι με την θανατική ποινή οι γιατροί που τα έπαιρναν από φαρμακευτική!!

0
187

Τρεις γιατροί στη Σαγκάη κι ένας στην επαρχία Χουνάν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή καθώς διεξάγονται έρευνες σε βάρος τους διότι φέρονται να δωροδοκούνταν από φαρμακευτικές εταιρείες, μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ.

Μια εκπομπή έρευνας του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV που μεταδόθηκε το Σάββατο 24/12/2016 αποκάλυψε πως στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών προσπάθησαν να δωροδοκήσουν γιατρούς σε έξι νοσοκομεία στη Σαγκάη και στην Χουνάν.

Τα χρήματα που τους προσέφεραν ανέρχονταν στο 30 ως 40% της τιμής πώλησης των σκευασμάτων που τους ζητούσαν να προωθήσουν, σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή αυτή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Σανγκάη ανακοίνωσαν ότι άρχισαν έρευνα. Οι αρχές της Χουνάν ανακοίνωσαν ότι θα βελτιώσουν τη διαδικασία ελέγχου των διαδικασιών που σχετίζονται με τη διάθεση φαρμάκων.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας ανακοίνωσε ότι στέλνει επίσης μια ομάδα για να διεξαγάγει έρευνα.

Τον Ιούνιο, ένας αξιωματούχος που έχει τεθεί επικεφαλής των προσπαθειών αντιμετώπισης της διαφθοράς κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας ότι αδρανούν μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα της δωροδοκίας γιατρών για την προώθηση των πωλήσεων διαφόρων σκευασμάτων.

Το σύστημα υγείας της Κίνας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού, εντάσεις μεταξύ ασθενών και προσωπικού, αλλά και φαινόμενα διαφθοράς. Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.

Υ.Γ. Εδώ οι υπουργάρες και τα μπουμπούκια της Novartis κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα. Για αυτό στην Κίνα υπάρχει ανάπτυξη και εδώ όχι…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here