Κίρα Κριστίνα Νάιτλι.

0
186

Αν και τα ονόματα δεν έχουν ακόμη επίσημα ανακοινωθεί για την Απονομή των Όσκαρ 2015, σίγουρα θα συμπεριλαμβάνεται ανάμεσά τους, για βραβείο β΄ γυναικείου ρόλου μια θαυμάσια ηθοποιός που συμμετέχει στο πολύ καλό «The Imitation Game» που ήδη παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο λόγος για την Κίρα Νάιτλι – που θα γνωρίσουμε σήμερα. Η φινετσάτη Αγγλίδα ηθοποιός προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα β΄ γυναικείου ρόλου σε δράμα, στην προ ημερών απονομή που έγινε στο Χίλτον του Λος Άντζελες, αλλά έχασε από την Πατρίτσια Αρκέτ (την βλέπαμε στην τηλεόραση στη σειρά «Medium»), για την ερμηνεία της στο «Boyhood».

Ποια είναι

Η Κίρα Κριστίνα Νάιτλι είναι Αγγλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1985 στο Τέντιγκτον του Λονδίνου.

Με κορμοστασιά λαμπάδα, 1.70 ύψος και αδύνατη, έχει παίξει πολλούς κι αξιόλογους ρόλους.

Στην ηθοποιία μυήθηκε από μικρή όταν έπαιρνε μέρος σε τηλεοπτικές σειρές, κάνοντας το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη το 1995. Η μητέρα της ήταν Σκωτσέζα ηθοποιός που εξελίχθηκε σε συγγραφέα και ο πατέρας της ηθοποιός. Η Κίρα έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό.

Στα έξι της διαγνώστηκε με δυσλεξία, αλλά επειδή ήταν καλή μαθήτρια, μπόρεσε να την αναλάβει ένα ατζέντης ταλέντων ώστε ν ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. Μολονότι παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης και Αγγλικής Λογοτεχνίας τα παράτησε για να αφοσιωθεί στην υποκριτική.

Συμμετέχοντας σε διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτ, σήριαλ, τηλεοπτικά φιλμ βρέθηκε το 1999 να παίζει μαζί με την Νάταλι Πόρτμαν στο «Star Wars Episode I: The Phantom Menace». Κι έμοιαζαν με το μακιγιάζ τόσο πολύ, που ακόμη και οι μητέρες τους δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν ποια είναι ποια. Από τότε η Κίρα και η Νάταλι παραμένουν φίλες.

Η καθιέρωση βέβαια ήρθε το 2003 με την ερμηνεία της ως Ελίζαμπεθ Σουάν στο «Πειρατές της Καραϊβικής» στο πλευρό του μοναδικού Τζόννι Ντεπ και του γοητευτικού Ορλάντο Μπλουμ. Από τότε έγινε το «it girl».

Τι τραβάνε όμως κι αυτοί οι ηθοποιοί! Για τον επόμενο ρόλο της σαν Μάριαν στο έργο «Βασιλιάς Αρθούρος», το 2004 (που εισέπραξε αρνητικές κριτικές) έκανε μαθήματα ιππασίας, πάλης, τοξοβολίας και μονομαχίας, επί τρεις μήνες, 4 ημέρες την εβδομάδα. Εντάξει θα μου πείτε. Τι τραβάνε; Και μαθαίνουν και πληρώνονται καλά!

Από το 2003 και μετά γύρισε πολλές επιτυχίες, μεταξύ των οποίων «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη», «The Dutchess», υπέροχη «Anna Karenina» με ονειρικά κοστούμια το 2012. Άλλοι κριτικοί την παρομοίαζαν με νέα ΄Ωντρεϋ Χέμπορν που επιδιώκει να είναι καλή ηθοποιός παρά σταρ, κι άλλοι μόνο σαν ένα ωραίο πρόσωπο.

Και η Κίρα δήλωνε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Elle: «Με κάνουν να αισθάνομαι ότι θα πρέπει πάντα να απολογούμαι για την εμφάνισή μου».

Το «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη» απέφερε πάνω από 100 εκατ. δολάρια στην παγκόσμια αγορά και η Κίρα προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα α΄ γυναικείου ρόλου, Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου (το πήρε όμως η Ρις Γουήδερσπουν ).

Με την ίδια επιτυχία συνέχισε ταξιδεύοντας μεταξύ Αγγλίας και Χόλυγουντ , προτεινόμενη για βραβεία Χρυσής Σφαίρας και BAFTA για το ρόλο της στην ταινία «Αtonement». Μάλιστα το 2008 το περιοδικό Forbes την χαρακτήρισε σαν την υψηλότερα αμειβόμενη ηθοποιό μη Αμερικανίδα στο Χόλυγουντ για το 2007 με 32 εκατ. δολάρια.

Το 2009 έπαιξε και στο θέατρο στο Γουέστ Εντ στο Λονδίνο τον «Μισάνθρωπο» με καλές κριτικές. Μέχρι τώρα έχει λάβει μέρος σε πολλές ταινίες με τελευταία το «Τhe Imitation Game».

Και φυσικά να συμπληρώσουμε ότι και από τις διαφημίσεις έχει κερδίσει αρκετά χρήματα.

Προσωπικά

Η Κίρα από το 2001 έως το 2003 είχε σχέση με τον ηθοποιό Ντελ Σύνοτ , από το 2003 μέχρι το 2005 με τον ηθοποιό Τζέιμι Ντόρναν και από το 2005 έως το 2010 με τον συμπρωταγωνιστή της στο «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη» το γόη Ρούπερτ Έβερετ.

Όταν τέλειωσε και αυτό το ειδύλλιο η Κίρα γνώρισε τον μουσικό Τζέημς Ράιτον του συγκροτήματος «Klaxons».

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι είχε συναντήσει το άλλο της μισό, γιατί όχι μόνο παντρεύτηκαν το 2013 στη Νότιο Γαλλία, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο ένας εκπρόσωπός της ανάγγειλε πως η εύθραυστη Αγγλίδα «κούκλα» του σινεμά και ο Τζέιμς περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

Αν και με ιστορικό ανορέξιας η οικογένειά της, όταν η εφημερίδα Daily Mail την αποκάλεσε ανορεξική η Κίρα την μήνυσε για συκοφαντία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τον περασμένο Ιούλιο εξήγησε πως αισθάνεται σαν να τέλειωσε το πρώτο μέρος της καριέρας της και με το φιλμ «Begin Again» να κάνει πράγματι μια νέα αρχή.

Η Κίρα υπερασπίζεται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει ταξιδέψει στην Αιθιοπία για φιλανθρωπικό σκοπό, αμύνεται κατά της κακοποίησης των γυναικών, και γενικά έχει ένα ανεπτυγμένο φιλανθρωπικό έργο.

Το 2012 σε μια συνέντευξή της στην Vogue είπε: « Αγαπώ την οικογένεια και τα παιδιά, αλλά δεν θα μπορούσε ν αρνηθώ την καριέρα μου και να είμαι μόνον σύζυγος και μητέρα. Τελευταία της ταινία που θα δούμε το 2015 είναι το «Everest» .

Είπε

•Για τον συμπρωταγωνιστή της στο «The Imitation Game» Μπένεντικ Κάμπερμπατς: Ο Μπένεντικτ δεν ξεκουράζεται ούτε μια στιγμή. Τον γνωρίζω οκτώ χρόνια και δεν σταματά καθόλου. Πάει από δουλειά σε δουλειά. Ακόμη και μια μέρα ελεύθερη να έχει κάνει διαφημίσεις για το ραδιόφωνο, θέατρο για το ραδιόφωνο, ή κάτι άλλο τέλος πάντων. Μακάρι να είχα κι εγώ αυτή την ενέργεια.

•Όταν δω ένα ζευγάρι παπούτσια και μου αρέσουν, ακόμη και αν δεν έχουν το νούμερό μου εγώ τα αγοράζω.

•Σε αυτή δουλειά η φήμη κρατά ένα δευτερόλεπτο. Γιατί εμφανίζονται άλλα νέα ταλέντα, κάθε λεπτό. Όταν αυτό μου συμβεί, θα προχωρήσω και θ ασχοληθώ με κάτι άλλο για να επιβιώσω. Δεν θα κάτσω να κλαίω τη μοίρα μου.

•Βγάζω το καπέλο μου στις ηθοποιούς του Χόλυγουντ, ιδιαίτερα στις νέες κοπέλες , γιατί προσπαθούν να φτάσουν την τελειότητα κι αυτό απαιτεί πολλές θυσίες. Εγώ πιστεύω ότι οι ατέλειες σε κάνουν τέλειο, γιατί τα τέλεια πρόσωπα δεν έχουν ενδιαφέρον.

•Χόμπι μου είναι να πηγαίνω στο σινεμά , όπως και όλοι στην οικογένειά μου.

•Δεν είμαι πολύ κοινωνικό άτομο, γι αυτό δεν μου αρέσουν πολύ τα πάρτι και δεν μου αρέσει να με ακολουθούν οι φωτογράφοι. Με τρομάζει.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here