Καθηγητής Μάζης: Να καταθέσει πρόταση για ένταξη στο ΝΑΤΟ η Κύπρος, για να πέσουν οι «μάσκες».

0
339

Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης,  παράθεσε σήμερα το τι σημαίνει να αναγνωρίζεται η Τουρκία από Ρωσία-Ουκρανία και Δύση ως «αξιόπιστος» συνομιλητής «εγγυητής» συνομιλιών αποκλιμάκωσης.

Όπως είπε, όταν αυτές ευοδωθούν και με κάποιο τρόπο περιλαμβάνουν αποσπάσεις εδαφών της Ουκρανίας, έχει αντιληφθεί κανένας στην Ελλάδα, που της δίνουμε και άλλοθι ήρεμης περιόδου και απευθείας συνομιλιών, ότι το ίδιο θα προβάλει ως  «κεκτημένο» στη διεθνή κοινότητα και για την Κύπρο;

Όπως είπε εμφατικά, η πρόταση του για να πέσουν και οι «μάσκες» κάποιων χωρών και παραγόντων εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, είναι η Κύπρος στα πλαίσια της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ, που όλοι προβάλλουν ως δόγμα έναντι της παραβατικής Ρωσίας, να καταθέσει τώρα επίσημο αίτημα ένταξης της  στο ΝΑΤΟ και τότε θα δούμε τι έχουν να πουν όσοι μιλούν και πράττουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Χαρακτήρισε κρίσιμες τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη από την πλευρά της Βεγγάζης και όσα ο Πρωθυπουργός του Κοινοβουλίου λέει  υπέρ της Τουρκίας, με δεδομένο ότι εκεί καταλήγει η οριοθέτηση ΑΟΖ, με το παράνομο Τούρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Κάλεσε την Ελληνική ηγεσία να προχωρήσει σε άμεσες κινήσεις με Κύπρο και Αίγυπτο, ενώ ειδικά τώρα θεωρεί ότι με τέτοια εικόνα, ειδικά στους παίκτες ισχύος στη Δύση για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Ρωσία, η Ελλάδα θα έπρεπε άμεσα να προχωρήσει στα 12ν.μ. χωρικών υδάτων, που είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση από το Διεθνές Δίκαιο.

Υ.Γ. Η Κύπρος θα ήταν μέλος του ΝΑΤΟ από το 1951.

Η Κύπρος θα γινόταν ΝΑΤΟϊκή, αν δεν ήταν η…Γαλλία, η οποία, με το αίτημά της για ένταξη και της Τυνησίας στη Συμμαχία, ανάγκασε τους Αμερικανούς να υπαναχωρήσουν για την ένταξη της Κύπρου.

Τις τελευταίες ημέρες, με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την εναντίωση της Ρωσίας στην πιθανότητα η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, επανήλθε η συζήτηση για ένταξη της Κύπρου στη Συμμαχία.

Θυμίζω ότι τον Νοέμβριο του 2018 είχαν αστράψει και βροντήξει οι «πατριωτικές» δυνάμεις στην Κύπρο με την υπόνοια ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σκεφτόταν ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ.

Σχετικό το άρθρο του αγαπητού και βετεράνου πρώην αρχισυντάκτη της «Σημερινής» Σάββα Ιακωβίδη στη «Σ», στις 25.11.2018, «Η ανυπαρξία στρατηγικής και το Κυπριακό ως κλασική περίπτωση ψυχιατρικής ανάλυσης». Και το δικό μου την 1.12.2018, στη Σημερινή, «Το ΝΑΤΟ, τα τούρκο-ρωσικά συμφέροντα και η ψυχιατρική ανάλυση».

Η συνέχεια στη ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here