Καλέσαμε τον Ερντογάν στην Αθήνα για να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε; Μα είμαστε καλά;…..του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
212

Για να καταλάβω και εγώ ο αφελής, δηλαδή…..Η Ελλάδα προσκάλεσε τον ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας, απλά για να επιβεβαιώσουμε και εμείς και εκείνος ότι έχουμε διαφορές; Οι οποίες είναι αξεπέραστες;

Μα είμαστε καλά; Έγιναν τόσες προ συναντήσεις και προ συνεννοήσεις, αντάλλαξαν τόσα…..χαρτιά, γράφτηκαν ένα σωρό τηλεγραφήματα, έγιναν τόσα έξοδα σε αεροπλάνα (πολιτικά και στρατιωτικά) εκατέρωθεν για να κάνουν τι; 

Διότι ναι μεν έφαγαν και ήπιαν και έκαναν προπόσεις για την ελληνοτουρκική φιλία. Αλλά το βασικό που συνέβη ήταν το αναμενόμενο: Διαφώνησαν στα μεγάλα και σημαντικά θέματα, μετά συμφώνησαν στα μικρά, στα ανώδυνα και τα επουσιώδη. Ποιο είναι το κέρδος από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν; 

Και χρησιμοποιώ τη λέξη κέρδος, εννοώντας τι κέρδισαν οι δύο λαοί προς την κατεύθυνση της ειρήνης, της καλής γειτονίας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Μήπως σταμάτησαν οι Τούρκοι τις απειλές εναντίον της Ελλάδας, τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, την προσπάθεια εξαφάνισης του ελληνικού στοιχείου στην Κύπρο; 

Τι συνέβη χθες λοιπόν: Εμείς απαγγείλαμε το δικό μας……ποίημα, και ο πρόεδρος της Τουρκίας το δικό του. Το κέρδος θα ήταν να αναγνώριζε ότι σφάλλει δημιουργώντας προβλήματα στο Αιγαίο και συντηρώντας την κατοχή στην Κύπρο. 

Δεν πιστεύω, βεβαίως, ότι περίμεναν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της χώρας, ότι ο συγκεκριμένος ηγέτης της γείτονας χώρας, θα έκανε την παραμικρή υποχώρηση. 

Διότι δεν θα ήταν μόνο αφελείς…..Με την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ότι: Θα συνεχίσουμε να ζούμε με τις απειλές του ισλαμιστή ηγέτη. Οι προκλήσεις στους ελληνικούς ουρανούς και στη θάλασσα του Αιγαίου δεν θα σταματήσουν. Στην Κύπρο η ‘Αγκυρα δεν θα υποχωρήσει από τις απαράδεκτες θέσεις του. 

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν θα ανοίξει…..Πιθανότατα θα ανοίξουν στα τζαμιά στην Αθήνα, διότι εμείς, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είμαστε πάντα…..υπεράνω! Και στη Θράκη θα ξεκινήσει από τους πράκτορες της Τουρκίας μία εκστρατεία αμφισβήτησης των πάντων. Εδώ είμαστε και θα τα πούμε ξανά. 

Ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, περισσότερο στόχευε να έχει κέρδη στη Θράκη, όπου θα πήγαινε σήμερα, παρά να κάνει «πάταγο» στην Αθήνα. «Η οκά έχει 400 δράμια», λέγανε οι παλαιότεροι… Για τους μουσουλμάνους της Θράκης, που γι’ αυτόν είναι «Τούρκοι», θα αρχίσει να ενοχλεί ο Ερντογάν.

Μία για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους που παραβιάζονται δήθεν, την άλλη για το «γεγονός», θα ισχυριστεί, ότι δεν τους επιτρέπει η ελληνική πολιτεία να λέγονται «Τούρκοι». Από το ένα Διεθνές Δικαστήριο στο άλλο θα σέρνει την Ελλάδα. Διότι αυτό είναι το σχέδιο που θα αρχίσει να υλοποιείται μετά την επιστροφή του στην Άγκυρα. 

Η ελληνική ηγεσία έδωσε την ευκαιρία στον Ερντογάν να παίξει το ισλαμικό παιγνίδι του επί ελληνικού εδάφους. Δεν έπρεπε…..Την ίδια στιγμή, και πέραν κάθε αμφιβολίας, αναγνωρίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός στάθηκαν άξια προστατεύοντας και προβάλλοντας τις ελληνικές εθνικές θέσεις. Είναι θέσεις ορθές αυτές που εξέφρασαν, εθνικές και πατριωτικές, όχι εθνικιστικές. 

Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα, και δεν ζητά τίποτα από αυτά που χάθηκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Δεν δέχεται την αλλαγή συνόρων, κάτι όμως που επιδιώκει η Τουρκία. Ειδικά για την Κύπρο ο κ. Τσίπρας ήταν καταπέλτης, αν και του….ξέφυγε και μίλησε για τη ρατσιστική «λύση» της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας: «Είμαι 43 χρονών και επί 43 χρόνια το ζήτημα του Κυπριακού παραμένει ανοικτό. Κάθε φορά υπάρχει μια συζήτηση για το ποιος φταίει», είπε ο Πρωθυπουργός.

Η Τουρκία πραγματοποίησε μια παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση σήμερα που ο Ερντογάν θα βρεθεί στην Κομοτηνή, και πρέπει όλη η πολιτική ηγεσία να συνασπιστεί για να αντιμετωπίσει τυχόν προβοκάτσια, κάτι που συνηθίζει η τουρκική MIT. Έχετε σκεφθεί να πέσει καμία «τρακατρούκα» σήμερα πριν φτάσει ο Ερντογάν στο τζαμί; 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μέσα σε έξι μήνες επισκέφθηκαν την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο πολύ επικίνδυνος Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου (γεννημένος στη Θράκη). 

Σκέφθηκε κανείς γιατί η τουρκική ηγεσία, στο ανώτατο επίπεδο, επισκέφθηκε την Πατρίδα μας; Πέρασε κάποιου από το μυαλό ότι μπορεί οι επισκέψεις να έγιναν στο πλαίσιο κάποιου σχεδίου;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here