Κατάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μας κάνει «συμμάχους της καρπαζιάς».

0
505

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα είχε καταφέρει να έχει προνομιακή σχέση με τις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά χωρίς να σκύβει το σβέρκο και να τρώει καρπαζιές, αν εξαιρέσουμε την συμφωνία των Πρεσπών που όμως ήταν ιδεολογική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική των ΗΠΑ, αλλά λόγω της περήφανης γεωπολιτικής της στάσης απέναντι στην υπερδύναμη.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα άνοιξε δρόμους, έκαναν συμμαχία με την Αίγυπτο, την τριμερή με την Κύπρο και το Ισραήλ, έδειξε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ότι έγινε κυρίαρχος στην ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό τελείωσε με την επίσκεψη Πομπέο. Τα κακά μαντάτα είχαν αρχίσει από το ταξίδι Μητσοτάκη στην Αμερική, που στέφθηκε με πλήρη αποτυχία και απαξίωση.

Ο Πομπέο έστειλε το μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπιστεύονται μόνο τον Νίκο Δένδια, ενώ κατά την ομιλία του στο Σταύρος Νιάρχος αναφέρθηκε στον κύριο Μητσοτάκη λες και μιλούσε σε υπάλληλο του.

Ζητώντας μάλιστα επιτακτικά να μην αναπτύξουμε το δίκτυο 5G με την κινεζική Huawei η οποία είναι πολύ φθηνότερη και καλύτερη, αλλά να προτιμήσουμε την Nokia, η οποία είναι ακριβότερη και χειρότερη.

Εδώ ο κύριος Μητσοτάκης καλείται να επιλέξει εάν θα φερθεί υπερήφανα, εάν θα φερθεί σαν έρμαιο των αμερικανών οι οποίοι προφανώς έχουν συγκριτικά στοιχεία εις βάρος του και το φέρετε κατά αυτό τον τρόπο, η εάν θα παραιτηθεί καταγγέλλοντας τους.

Εμείς προτείνουμε την πρώτη λύση. Να τους πει ότι πολύ ευχαρίστως να αναπτύξουμε το δίκτυο Nokia, εφόσον το πληρώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι γίνεται η εξωτερική πολιτική. Αρκεί φυσικά να μην σε έχουν στο χέρι από ζοφερές προσωπικές υποθέσεις.

ΤΟΛΜΗΣΤΕ κύριε Μητσοτάκη.

Πηγή olympia.gr

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here