Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2020: Ρυθμός ανάπτυξης 2,8%, πλεόνασμα 3,6%.

0
516

Ρυθμό ανάπτυξης 2,8% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% το 2020 προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο νέος προϋπολογισμός υπερκαλύπτει τον στόχο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα και θέτει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ισχυρότερης ανάπτυξης, όπως προκύπτει από τις προβλέψεις για τη πορεία των οικονομικών μεγεθών το 2020.

Στον προϋπολογισμό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, περαιτέρω πτώση της ανεργίας, στο 15,6% το επόμενο έτος από 17,4% φέτος.

Ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί το 2019 στο 2% και το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,7%.

Για το 2019 ο προϋπολογισμός προβλέπει δημοσιονομικό χώρο ύψους 436 εκατ. ευρώ – βάσει του οποίου η κυβέρνηση θα διανείμει κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο – και 164 εκατ. ευρώ για το 2020.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υ.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Ο Προϋπολογισμός της κυβέρνησης δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς.

Υ.Γ.1. Θεϊκή κυβέρνηση! Ούτε ευρώ στον προϋπολογισμό για αναδρομικά!

Μετά τους αγρότες, που ψήφισαν Μητσοτάκη, ήρθε και η μεγάλη δικαίωση για τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πριν από λίγο το κανάλι Open, δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό ούτε 1 € για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Αντίθετα, για τους καταχραστές δημοσίου σε σκάνδαλα, τους εμπόρους ναρκωτικών, και όσους άλλους έχουν δεσμευμένα λεφτά από την αρχή δημοσίων εσόδων, τα νέα είναι ευχάριστα γιατί θα πάρουν τους καρπούς της εγκληματικής τους δραστηριότητας πίσω, μέχρι να δικαστούν.

Και μετά, μην τους είδατε!…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here