Κατερίνα Νοτοπούλου: «Πειραματίζεστε εις βάρος της Δημόσιας Υγείας, υπονομεύετε το Τουριστικό μας Προϊόν».

0
401

Επισφράγισμα της αποτυχίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου τη σημερινή κατάσταση στη χώρα με τα χιλιάδες κρούσματα και τους εκατοντάδες δια-σωληνωμένους.

«Πέντε μήνες μετά από σκληρό Lockdown, ίσως το σκληρότερο στην Ευρώπη, η χώρα μας καταγράφει ξανά αρνητικά ρεκόρ. Για άλλη μια φορά οι βαριές ανθρώπινες απώλειες μας ρίχνουν όλους σε βαρύ πένθος»…είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας που ήρθε στην Βουλή με διαδικασίες fast track.

«Η κυβέρνηση μιλάει για «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις» και αναρωτιόμαστε γιατί αρνείστε:

-Nα πάρετε μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης στα ΜΜΜ;
-Να πάρετε μέτρα για τη βελτίωση στους επιβαρυμένους χώρους εργασίας.
-Να πάρετε μέτρα για τη ριζική βελτίωση του ΕΣΥ

«Γιατί δεν προχωράτε σ’ έναν σχεδιασμό με μακροπρόθεσμα και οριζόντια μέτρα στήριξης των πληττομένων, παρά τους υποβάλλετε στο «βασανιστήριο της σταγόνας», διαιωνίζοντας την αβεβαιότητα και την άνιση μεταχείριση;»…τόνισε η Κ. Νοτοπούλου.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν στο Υπουργείο Τουρισμού η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη για βιώσιμη και υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση του Τουρισμού.

«Ανοίγετε και πάλι τον τουρισμό χωρίς σχέδιο»…τόνισε…«Επιμένετε να πειραματίζεστε εις βάρος της δημόσιας υγείας, υπονομεύοντας ταυτόχρονα το τουριστικό μας προϊόν».

Ο Υπουργός Τουρισμού έσπευσε πανηγυρικά να ανακοινώσει την 14η Μαΐου ως την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως, έφτασαν, ήδη, οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη, ενώ αναμένεται και το περίφημο «πείραμα» της Ολλανδίας.

-Μα επιτέλους, η πιο ισχυρή οικονομική δραστηριότητα της χώρας θα αναπτυχθεί με «πειράματα»;
-Τι είναι ο κόσμος του τουρισμού;
-Πειραματόζωα; Παλινωδίες, τροποποιήσεις.

Το σχέδιό σας εξαντλείται στην διάταξη του άρθρου 110, με την οποία παραδέχεστε ότι η παροχή του Σήματος Health First από το Υπουργείο Τουρισμού, δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές ανάγκες. Μόνοι σας θέτετε υπό αμφισβήτηση την περσινή διαδικασία της πιστοποίησης και την ίδια την αξιοπιστία σας».

Η Τομεάρχης Τουρισμού σχολίασε ακόμη πως η Κυβέρνηση καλεί εκ νέου τους ξενοδόχους κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων να βάλουν πλάτη για ακόμα μία φορά για να στηρίξουν την χώρα, διαθέτοντας τα καταλύματά τους έτοιμα προς λειτουργία, αν και βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, τη στιγμή μάλιστα που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο!

«Μάλλον σας είναι αδιάφορο ότι λόγω των τιμολογίων που εξέδωσαν οι επιχειρηματίες αυτοί και της πληρωμής των λειτουργικών εξόδων των καταλυμάτων τους, στερήθηκαν και την ελάχιστη χρηματική ρευστότητα που διέθεταν. Προφανώς δεν αναλογίζεστε ότι οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός χρηματοδοτικών εργαλείων» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου.

Η Τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στην αδικία που γίνεται εις βάρος των τουριστικών γραφείων, όπου έχουν εξαιρεθεί αδικαιολόγητα οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις αυτές από τα μέτρα επιδότησης εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, στην διάταξη του άρθρου 97.

«Με την αδικαιολόγητη αυτή εξαίρεση επιχειρείτε την διάσπαση των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν όλο το έτος, σε ξενοδοχειακές και μη, προκρίνοντας τις πρώτες και αδιαφορώντας για τις δεύτερες.

Πρόκειται όμως για έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του τουρισμού, καθώς διακινεί το 85% περίπου του οργανωμένου τουρισμού της χώρας, απασχολώντας περίπου 30.000 εργαζόμενους, ενώ παρουσιάζουν πτώση τζίρου πλέον του 90% σε σχέση με το 2019, και επομένως είναι επιτακτικά αναγκαίο να ενταχθούν στις σχετικές ρυθμίσεις»…τόνισε.

Η χώρα βαδίζει στον γκρεμό και υπαίτια είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν έχετε κανένα σχέδιο, τα έχετε χαμένα και η κοινωνία μετρά μόνο απώλειες από τη διακυβέρνησή σας είπε κλείνοντας την ομιλία της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here